Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

'Εκτακτη ανακοίνωση για τις εξελίξεις με την επιχειρησιακή σύμβαση και τον κανονισμό τηλεργασίας

 

Όχι στα κρυφά παζάρια συνδικαλιστών – Διοίκησης πίσω από τις πλάτες μας!

 

Έχουμε φτάσει 1 μήνα πριν τη λήξη της μετενέργειας της επιχειρησιακής σύμβασης και υπάρχει επικίνδυνη σιγή, ενώ έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις της Διοίκησης να αλλάξει ο κανονισμός εργασίας εκ βάθρων. Επαναφέρουν τα ίδια σενάρια με το 2019, κι αντί ο ΣΥΕΤΕ να οργανώσει τους εργαζόμενους και να πιέσει με αγώνα να υπογραφεί επιχειρησιακή και να «κόψει το βήχα» στους διοικούντες, καλλιεργούν τον εφησυχασμό και δείχνουν ανοχή στη Διοίκηση που κάνει ό,τι γουστάρει συνεχώς. 

 

Έγινε μόλις μια συνάντηση Διοίκησης-ΣΥΕΤΕ, και ενημερωθήκαμε απλά από την ανακοίνωση του Συλλόγου. Όλα μένουν σε επίπεδο προεδρείου και των 4 παρατάξεων.

 

Αντί το ΔΣ του Συλλόγου να είναι σε διαρκή συνεδρίαση, να γίνονται συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, να έχουν βγει επιτροπές αγώνα να οργανώσουν τους συναδέλφους, και να αρχίζουν να εξαγγέλλονται κινητοποιήσεις με σχέδιο κλιμάκωσης, δεν κινείται φύλλο. Το μόνο που κινείται είναι οι περικοπές στο Δίκτυο, το πογκρόμ στους συναδέλφους, η αφόρητη πίεση των στόχων, οι πιέσεις στελεχών να μειώσουν οι συνάδελφοι την αξιολόγησή τους.

 

Το χειρότερο όμως και πιο επικίνδυνο είναι ότι φαίνεται ότι ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ έχουν ξεκινήσει μυστικές διαπραγματεύσεις και παζάρια. Γι’ αυτό και αυτή η σιωπή.

 

Ενημερωθήκαμε ότι η Διοίκηση έστειλε πριν λίγες μέρες στο Σύλλογο σχέδιο κανονισμού για την τηλεργασία, κάτι που μας κράτησε κρυφό το Προεδρείο και γνωρίζουν μόνο οι 4 παρατάξεις. Μάλιστα, έκαναν και επεξεργασία με τη συνδρομή της εργατολόγου του ΣΥΕΤΕ, χωρίς να μας δείξουν κανένα κείμενο και, παρότι το ζητάμε, η ηγεσία του Συλλόγου δεν μας το δίνει, ενώ άλλοι κοιτούν μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες (ΔΑΣ).

 

Γιατί δεν γνωστοποιούν το κείμενο της εργοδοσίας για την τηλεργασία, που αφορά χιλιάδες εργαζομένους; Γιατί το κρατάνε κρυφό από την Πρόταση Προοπτικής; Είμαστε μέλη του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, τους αρέσει δεν τους αρέσει! Αψηφούν τους συναδέλφους που μας έδωσαν 8% στις πρόσφατες εκλογές. Πολύ δημοκράτες είναι οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. 

 

Φοβούνται ότι θα ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και θα αποκαλύψουμε τις προθέσεις της Διοίκησης! Θέλουν να τα συμφωνήσουν μόνοι τους, χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων που θα επωμιστούν όλο το βάρος της τηλεργασίας, και να υπογράψουν ό,τι τους δώσει η Διοίκηση της ΕΤΕ! Θα πανηγυρίσουν κιόλας ότι μας διασφάλισαν! 

 

Αλήθεια, τι συζητούσαν χθες μόνοι τους ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του ΣΥΕΤΕ με τη Διοίκηση σε έκτακτη συνάντηση; 

 

Απαιτούμε τώρα ο Σύλλογος να λειτουργήσει δημοκρατικά! Αντί να κοιτούν το όφελος των εργαζομένων, παζαρεύουν καθώς φαίνεται ανταλλάγματα και ρουσφέτια  στις επικείμενες προαγωγές και τοποθετήσεις! Αυτό δεν είναι συνδικαλισμός, αλλά εκφυλισμός. Είδαμε και στην κλαδική σύμβαση πώς τα κατάφεραν, και ήδη σε Πειραιώς και Eurobank άρχισαν φοβερή επίθεση στην επαρχία, με νέα κλεισίματα καταστημάτων και διωγμούς συναδέλφων.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να αναλάβουν άμεσα δράση! Οι ΕΑΚ των διευθύνσεων να κινητοποιηθούν άμεσα για το θέμα της τηλεργασίας, να γίνουν συνελεύσεις και να επεξεργαστούν θέσεις για την τηλεργασία με βάση την εμπειρία των 2 ετών. 

 

Να σταλούν άμεσα κείμενα από χώρους δουλειάς, νομαρχιακά παραρτήματα, να απαιτούν οργάνωση του αγώνα για την επιχειρησιακή σύμβαση, καμιά απολύτως υποχώρηση στο θέμα του κανονισμού εργασίας, να γίνουν δράσεις σε Αθήνα και άλλες πόλεις!

 

Στην επόμενη συνάντηση ΣΥΕΤΕ και Διοίκησης, πρέπει επιτέλους να υπάρχει κινητοποίηση, συγκέντρωση. Ξεσηκωμός τώρα, δεν πάει άλλο! Δεν θα γίνουμε εμείς σκλάβοι και θα γλεντάνε οι γιάπηδες.

28-5-2022


Δεν υπάρχουν σχόλια: