Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Νέα ανακοίνωση για τις απολύσεις των συνδικαλιστών στη Μαλαματίνα

Κυβέρνηση και εργοδοσία κήρυξαν τον πόλεμο

στους απεργούς και το σωματείο της Μαλαματίνα!

 

Με όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης της ΝΔ βρίσκονται εδώ και καιρό αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα που κατέβηκαν σε απεργία από τα τέλη Ιουλίου ενάντια στις αποφάσεις της επιχείρησης (ελεγχόμενης από τον γαμπρό του Υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα) για 15 απολύσεις και μετατροπή συμβάσεων σε ατομικές.

Αμέσως μόλις τελείωσε η Γενική Συνέλευση του σωματείου πριν λίγες μέρες, που αποφάσισε νέα απεργία, εργοδοσία και κυβέρνηση προχώρησαν σε μια ενέργεια που σημαίνει πόλεμο στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν δίστασαν να απολύσουν τους Προέδρους του επιχειρησιακού σωματείου και της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα Ποτά και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών-Πωλητών και Βοηθών στον κλάδο!

Οι απολύσεις αυτές είναι σαφώς παράνομες, αλλά διευκολύνονται και νομιμοποιούνται από τον Νόμο Χατζηδάκη που, ανάμεσα σε άλλα, αποκλείει την επαναπρόσληψη απολυμένων ακόμα και σε περίπτωση που οι απολύσεις κριθούν παράνομες από τα δικαστήρια.

Νομιμότητα είναι τα ΜΑΤ που στέλνουν στο εργοστάσιο στο Καλοχώρι για να περιφρουρεί τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήθηκε και να επιτίθεται στους απεργούς, νόμιμες οι συλλήψεις κι οι ξυλοδαρμοί σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας.

Η αλληλεγγύη μας πρέπει να εκφραστεί με όλα τα μέσα. Ο αγώνας αυτός αφορά όλους τους εργαζόμενους.  Ως Πρόταση Προοπτικής έχουμε βρεθεί και θα ξαναβρεθούμε στο δρόμο του αγώνα μαζί με τους απεργούς της Μαλαματίνα και με όλους όσους αποφασίζουν να σηκώσουν κεφάλι στην τεράστια επίθεση που δεχόμαστε.

Ενισχύσαμε οικονομικά το σωματείο και προτρέπουμε τους συναδέλφους/ισσες να κάνουν το ίδιο, ατομικά ή μέσω των σωματείων τους, με χρήση του λογαριασμού του σωματείου εργαζομένων στη Μαλαματίνα ( ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ IBAN GR1001108390000083900230513).

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ!

12-10-2022

Δείτε εδώ ανακοίνωσή μας τον Σεπτέμβρη για τον αγώνα στη Μαλαματίνα :

 

http://protasiprooptikis.blogspot.com/2022/09/blog-post_8.html

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: