Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Απαράδεκτη πρακτική πίεσης εξάντλησης αδειών στην Εθνική

Λάβαμε προχθές 1/2 μήνυμα από συνάδελφο, που επιβεβαιώσαμε σε επικοινωνία μας με αρκετούς συναδέλφους σε καταστήματα για τέτοια οδηγία.

Δεν φτάνει που κόβουν άδειες που ζητούν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες και έτσι μένουν υπόλοιπα, δεν φτάνει που παραβιάζουν μέχρι και την εργατική νομοθεσία και αλλού ζητούν αυθαίρετα να δηλώνονται υποχρεωτικά 5 μέρες άδειας ως τον Μάρτη, ζήτησαν να δηλωθούν οι άδειες και πράγματι ο συνάδελφος έχει δίκιο!

Επιτέλους η άδεια είναι δικαίωμα των εργαζομένων να την λαμβάνουν όποτε τη χρειάζονται κι όχι όποτε θέλει η εργοδοσία!

Δεν μπορεί η Εθνική να καταπατά ακόμη κι αυτό το δικαίωμά μας! Δεν θα πληρώσουμε εμείς τις εθελούσιες και τη μείωση προσωπικού! 

Τώρα προσλήψεις μέσω δημόσιου διαγωνισμού, κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην άδειά μας!

 

Καλημέρα και καλό μήνα,

   Η βούληση της Τράπεζας να καταχωρηθούν και να εγκριθούν  άμεσα τα υπόλοιπα αδειών του έτους 2022, εχθές 31/01/2023 μέχρι τις 13:00 το αργότερο , στο σύστημα αδειών/απουσιών ,για να τις ΄΄ δουν ‘’ οι ανώτεροι, προκαλεί πολλά ερωτήματα , τα οποία σίγουρα θα μείνουν αναπάντητα .

Και αν θελήσει κάποιος να αλλάξει την ημερομηνία της άδειας , θα του/της απαντήσουν ότι η άδεια έχει καταχωρηθεί/αποσταλεί  στην ΕΡΓΑΝΗ, και δεν επιδέχεται αλλαγής !!!!!!

‘’Κάνε χρήση της κανονικής άδειας του έτους 2023.Έχεις άδεια. ΄΄, θα είναι η επόμενη κουβέντα του αρμόδιου διευθυντή/διευθύντριας !!!!

   Επιπλέον, από τις αρχές του Απριλίου, θα υπάρξει αναφορά από τις περιφερειακές Διευθύνσεις στους αρμόδιους διευθυντές/διευθύντριες, και αυτοί με τη σειρά τους προς τους υφιστάμενους , για χρήση της κανονικής άδειας, με τέτοιο τρόπο, με τον οποίο στο τέλος Μαίου ή μέχρι τα μέσα Ιουνίου , να έχει εξαντληθεί περίπου το 20%  της κανονικής άδειας του έτους 2023 !!!!!!!

Για υπενθύμιση !!!!!!

Αυτά !!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: