Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση: Η καρδιά μας στους σεισμόπληκτους λαούς σε Τουρκία - Συρία!

 

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας από τις συνέπειες των 2 συνεχόμενων σεισμών, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, πολλοί από τους οποίους συνεχίζουν να βρίσκονται θαμμένοι στα ερείπια των σπιτιών τους.

 

Συγκλονισμένοι βλέπουμε για άλλη μια φορά μέσα στην καταστροφή να την πληρώνουν οι φτωχοί, αυτοί με τα χειρότερα σπίτια, οι πρόσφυγες, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

 

Η διάσωση μικρών παιδιών και ανθρώπων ακόμη και μέρες μετά τους σεισμούς, αποδεικνύει ότι κάθε βοήθεια έχει αποτέλεσμα, και η ζωή στο τέλος θα νικήσει.

 

Απαιτούμε να σταλεί διασωστική και ανθρωπιστική βοήθεια από το ελληνικό κράτος στους λαούς και της Τουρκίας και της Συρίας. Το εμπάργκο που έχει επιβληθεί από τις χώρες του δυτικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ στην Συρία πρέπει άμεσα να καταργηθεί. Τελικά πλήττει την φτωχολογιά της Συρίας.

 

Φτάνει πια με την καλλιέργεια εθνικιστικού μίσους και πολεμικής ψύχωσης από τις κυβερνήσεις της περιοχής. Οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. 

 

 Ήδη λαμβάνονται πρωτοβουλίες από σωματεία, συλλογικούς φορείς, κινηματικές πρωτοβουλίες, οργανώσεις, συλλογικότητες, με στόχο να εκφραστεί άμεσα η λαϊκή αλληλεγγύη.

 

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους, επικοινωνώντας και μαζί μας. Καλούμε το ΣΥΕΤΕ και κάθε εργατικό σωματείο και συλλογικότητα να στηρίξει έμπρακτα. 

 

Η κίνησή μας θα στείλει χρηματική βοήθεια από το ταμείο της σε εργατικά σωματεία στην Τουρκία, για να αξιοποιηθούν άμεσα.

 

Αδελφοσύνη των λαών, διεθνιστική αλληλεγγύη, ειρήνη.

 

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

10/2/2023

protasiprooptikis.blogspot.com,  e-mail:protasiprooptikis@gmail.com

6980925499, 6947724051, 64984, 23218

Δεν υπάρχουν σχόλια: