Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση: Να μην επιτρέψουμε στη διοίκηση της ΕΤΕ να προχωρήσει το σχέδιο για αντεργατική αλλαγή του κανονισμού εργασίας !


Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση διαβάσαμε στην ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ ότι έγινε η 1η συνάντηση της Διοίκησης με το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ για την αλλαγή του κανονισμού εργασίας.

Αντί να μας καλέσουν να συμμετέχουμε και ως Πρόταση Προοπτικής στη συνάντηση, καθώς πρέπει να συμμετέχουν και οι 6 παρατάξεις σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα, μας έκρυψαν εντελώς τη συνάντηση και πριν και μετά και οι 4 παρατάξεις του προεδρείου!

Δεν ενημέρωσαν ούτε το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, τόσο σέβονται το καταστατικό και το θεσμό του Διοικητικού Συμβουλίου! Κάνουν συναντήσεις κρυφά και από το ΔΣ!

Παρότι οι συνάδελφοι μας έδωσαν με την ψήφο τους την 4η θέση στο Σύλλογο, πάνω από τη ΔΑΣ και την Ενιαία, και ως Πρόταση Προοπτικής έχουμε 2 μέλη στο ΔΣ, ενημερωθήκαμε με μια απλή ανακοίνωση όπως και τα μη μέλη του Συλλόγου!

Η πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ ξεχνάει ότι ο κανονισμός εργασίας δεν είναι ένα απλό θέμα που μπορεί να το χειριστεί αντιδημοκρατικά όπως κάνει σε τόσα άλλα ζητήματα. Είναι άκρως ανησυχητικό ότι και στο ΔΣ του Συλλόγου στις 1/2 ο Πρόεδρος μας είπε ότι «θα ενημερώνεστε από τις ανακοινώσεις»!

Δηλαδή θα μας κρύψουν τις συναντήσεις; Θα μας κρύψουν τα κείμενα της Διοίκησης, όπως έκαναν και με τα κείμενα για την τηλεργασία; Για να μην τα δείχνουμε στους συναδέλφους;

Θυμίζουμε ότι το 2019 όταν η Διοίκηση είχε ανοίξει το ζήτημα για αλλαγή κανονισμού εργασίας, οι συνάδελφοι με εκατοντάδες υπογραφές και κείμενα καταστημάτων διατράνωσαν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αντεργατική αλλαγή θέλει να επιβάλει η Διοίκηση. Ζητούσαν μάλιστα έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα και αγωνιστικές αποφάσεις γι’ αυτό το ζήτημα.

Η πλειοψηφία τότε ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ υπέγραψε στην επιχειρησιακή άρθρο για έναρξη διαλόγου για σχετικά με την αλλαγή του κανονισμού εργασίας, δήθεν για να μεταφέρει πιο πίσω τη συζήτηση

Τα κείμενα που είχε φέρει το 2019 η Διοίκηση ήταν χωρίς υπερβολή απαράδεκτα. Όταν τα εμφανίσαμε δημόσια στους συναδέλφους, υπήρξε τόση μεγάλη αντίδραση που έκαναν πίσω για συνολική αλλαγή.

Επανήλθαν όμως και πίεσαν πρώτα για την αλλαγή του κανονισμού αξιολόγησης, ώστε να αξιολογούμαστε βάσει στόχων, στην οποία συμφώνησαν ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ. Όλοι οι συνάδελφοι κατάλαβαν πέρυσι που εφαρμόστηκε πρώτη φορά ο νέος αυτός κανονισμός, πόσο βάσιμες ήταν οι καταγγελίες μας.

Και τώρα, η Διοίκηση Μυλωνά έρχεται ξανά πιο δυνατή, αφού έχει το Σύλλογο στο τσεπάκι της, να επαναφέρει  την αλλαγή του κανονισμού εργασίας. ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ, ενώ δεν πήραν τίποτα στην επιχειρησιακή σύμβαση του Ιουνίου, «έδωσαν» όμως τον κανονισμό όπως ήθελε η Διοίκηση:  υπέγραψαν ότι θα ξεκινήσει διάλογος για αλλαγή του κανονισμού εργασίας.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 

Δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση το Προεδρείο και η πλειοψηφία να κάνει μυστικές διαπραγματεύσεις για την αλλαγή του κανονισμού εργασίας όπως θέλει η Διοίκηση. Μετά από μήνες κρυφών παζαριών, θα φέρει ένα κείμενο όταν θα έχουν φτάσει σε συμφωνία, απλά για να το ψηφίσουμε. Χωρίς αγώνα. Χωρίς κινητοποίηση. Χωρίς να γνωρίζουμε κι εμείς και οι συνάδελφοι τι αλλαγές θέλει να φέρει η Διοίκηση.

Η Διοίκηση παραβιάζει εδώ και χρόνια μέχρι και σήμερα τον κανονισμό εργασίας, τοποθετώντας συνεχώς ειδικούς συνεργάτες, και έρχεται με θράσος τώρα να ζητήσει να ενταχθούν όλοι αυτοί οι ειδικοί συνεργάτες και με τη βούλα!

Έχει προσλάβει από το παράθυρο δεκάδες συμβούλους από την αγορά, και θέλει τώρα να τους εντάξει κι όλα καλά! Σάμπως μετά δεν θα συνεχίσει να προσλαμβάνει και να κάνει ό,τι θέλει…

Συνάδελφοι ενοικιαζόμενοι εδώ και 10-20 χρόνια με 700 ευρώ μισθό μένουν εκτός κανονισμού, και θέλουν να εντάξουν ειδικούς συνεργάτες που έφεραν μαζί τους μεγαλοστελέχη μεταγραφές από άλλες Τράπεζες και έχουν τοποθετηθεί πάνω από συναδέλφους πολλών ετών!

Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να ενταχθούν οι συνάδελφοι μέσω ΙΚΥ, συνεταιριστικών τραπεζών, τέκνα θανόντων, όπως έγιναν και οι άλλες εντάξεις. Να σταματήσει το αίσχος της ενοικιαζόμενης εργασίας.

Η Διοίκηση δεν θέλει φυσικά να αλλάξει τον κανονισμό στα λάθος σημεία του: να μην έχει δικαίωμα να μας μεταθέσει σε όλη την Ελλάδα απλά με επίδομα ενοικίου, να μπορεί να προσληφθεί κάποιος πάνω από 32 ετών.

Θέλει όμως να μπορεί να κάνει φαστ τρακ πειθαρχικά για να απολύει πιο εύκολα. Να προσλαμβάνει κάποιον και να μπορεί να τον προάγει αμέσως και στο 1ο κλιμάκιο!

Μην τολμήσουν οι συνδικαλιστές των ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ να συνεχίσουν τις μυστικές συναντήσεις και να μας αποκλείουν! Οι συνάδελφοι θέλουν πλήρη ενημέρωση και τη συμμετοχή όλων των Παρατάξεων. Η επόμενη συνάντηση πρέπει να γίνει με συγκέντρωση εργαζομένων απέξω!

Στη συνεδρίαση της 2/2, ζητήσαμε τη συμμετοχή μας στις συναντήσεις  και αρνήθηκαν ξανά.  Τι κρύβουν; Τι φοβούνται; Μήπως αποκαλύψουμε στους συναδέλφους πράγματα; Απέναντι στη Διοίκηση έπρεπε να είναι σύσσωμος ο ΣΥΕΤΕ, και ιδιαίτερα οι αγωνιστικές κινήσεις όπως η Πρόταση Προοπτικής!

Ο κανονισμός εργασίας δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση. ΔΑΣ και Ενιαία επιτέλους πρέπει δημόσια να πάρουν θέση αν συμφωνούν με τον αποκλεισμό μας και να σταματήσουν να ταυτίζονται με την πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ.

Μόνο με αγώνα και κινητοποιήσεις θα αποτρέψουμε τα σχέδια της Διοίκησης. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δράσουν άμεσα! Με κείμενα ΕΑΚ και συναδέλφων.

Εμείς θα πάρουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες για να αποφύγουμε την κατάργηση ουσιαστικά του κανονισμού εργασίας.

Φλεβάρης 2023

Καμία εμπιστοσύνη στο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ και τα παζάρια τους!

 

protasiprooptikis.blogspot.com,  e-mail:protasiprooptikis@gmail.com

6980925499, 6947724051, 64984, 23218

Δεν υπάρχουν σχόλια: