Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου για 48ωρη απεργία στην Εθνοντάτα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA

Δελτίο Τύπου

29/2/2012

Ή αυτοκτονείτε ή σας σκοτώνουμε!

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δείχνει τα δόντια του αδυσώπητου προσώπου της στο ενοικιαζόμενο προσωπικό της θυγατρικής Εθνοdata.
Παραβλέποντας προκλητικά το συλλογικό της όργανο που είναι το σωματείο εργαζομένων στην Εθνοdata, το απόγευμα της 28-2-2012 καλεί τους εργαζόμενους έναν προς έναν να υπογράψουν επαχθείς μειώσεις στον μισθό τους τροποποιώντας μονομερώς τις ατομικές τους συμβάσεις εργασίας.
Με τον φόβο της απόλυσης εκβιάζει τους εργαζομένους να δεχθούν την καταρράκωση της ίδιας τους της ζωής παραβλέποντας το γεγονός πως η Εθνοdata είναι και παραμένει μία κερδοφόρα επιχείρηση.
Το ενοικιαζόμενο προσωπικό  της Εθνοdata αποφάσισε με γενική συνέλευση κατά συντριπτική πλειοψηφία να πει ένα μεγάλο όχι κηρύσσοντας 48ωρη απεργία   στη 1/3/12 και 2/3/12. Αυτός ο οδοστρωτήρας που περνάει από πάνω μας με την ένδειξη Μνημόνιο 2 πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί και μπορούμε να νικήσουμε.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata


Έκτακτη Γενική Συνέλευση
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων
Σήμερα, Τετάρτη 29/2/2012, 9:00 π.μ.

29/02/2012 
Συναδέλφισσες, -οι,
 
Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους ότι χθες (28/2/2012) το απόγευμα, και μάλιστα μετά την λήξη του ωραρίου τους, κλήθηκαν από την Διοίκηση της Εταιρείας ιδιαιτέρως και τους ζητήθηκε να υπογράψουν νέα ατομική σύμβαση με μείωση αποδοχών.  
Η εταιρεία αγνόησε την ύπαρξη συλλογικού οργάνου εκπροσώπησης των εργαζομένων και προχώρησε στην παραπάνω εκβιαστική κίνηση χωρίς να αφήνει περιθώριο στους συναδέλφους ούτε καν να ζητήσουν την συμβουλή νομικού συμβούλου. Με τέτοιες μεθόδους προσπαθεί να κάνει στα γρήγορα την βρώμικη δουλειά.
Μετά από τις παραπάνω εκβιαστικές και αχαρακτήριστες κινήσεις επιβάλλεται η σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης άμεσα, η οποία θα γίνει εκτάκτως σήμερα στο κτίριο του Γέρακα, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο ισόγειο, στις 9:00 π.μ.  
Τα θέματα της συνέλευσης:
  1. Συλλογική αντιμετώπιση την πρόθεσης της εταιρείας για μειώσεις μισθών
  2. Αίτημα προς την Διοίκηση για συνολική ενημέρωση του Συλλόγου
  3. Παροχή εξουσιοδότησης στο Δ.Σ. του Σωματείου για έναρξη κινητοποιήσεων εφόσον  η Διοίκηση δεν προσέλθει σε διάλογο.
Συνάδελφοι, οι συμβάσεις εργασίας μας είναι ατομικές και δεν μπορούν να αλλάξουν χωρίς την συγκατάθεσή μας. Δεν υπογράφουμε καμία σύμβαση ή τροποποίηση σύμβασης πριν ενημερωθεί το ΔΣ του Συλλόγου μας.
Η παρουσία των συναδέλφων που εργάζονται στον Γέρακα είναι απολύτως απαραίτητη.
  
To ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata

Δεν υπάρχουν σχόλια: