Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Προσκλητήριο μάχης στις εκλογές του ΣΥΕΤΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το Μάρτη θα γίνουν εκλογές στο ΣΥΕΤΕ, το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο της χώρας  στην πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του σωματείου, στην πιο κρίσιμη στιγμή για τους εργαζόμενους στην τράπεζα, όπως και για όλους τους εργαζόμενους της χώρας…

Θαρρείς ότι για τις κυβερνητικές παρατάξεις των κομμάτων εξουσίας δεν έχει αλλάξει τίποτα! (για πόσο ακόμα;) Βλέπουν τις εκλογές ως μια ευκαιρία να στρογγυλοκαθίσουν στις συνδικαλιστικές καρέκλες και να παγιώσουν σκανδαλώδη προνόμια, που χρόνια απολαμβάνει ο καθεστωτικός κομματοκρατικός συνδικαλισμός… ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, Διαφάνεια, Νέα Εποχή προσπαθούν να μας αποκρύψουν την αλήθεια, ενώ είναι ολοφάνερο ότι ταυτίζονται με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τον συμβιβασμένο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ…

Αλλά το κύριο είναι τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ για την αλλαγή του σωματείου μας και την προώθηση των εργατικών – ταξικών μας συμφερόντων! Για την πραγματική στροφή του σε αγωνιστική κατεύθυνση, την αναζωογόνηση και ανασυγκρότησή του ώστε μέσα από τη δράση μας να κερδίσουμε όσα δε μπορούν και δε θέλουν να μας εξασφαλίσουν με τις μικροεξυπηρετήσεις τους οι κομματικοδίαιτοι και διαπλεκόμενοι συνδικαλιστές.

Τα προηγούμενα 3 χρόνια ως ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ προσπαθήσαμε εντός και εκτός Δ.Σ. να συμβάλουμε στην αγωνιστική δράση των εργαζόμενων, με τα λάθη και τις αδυναμίες μας, αλλά και συχνά πετυχαίνοντας πολλά παραπάνω από όσα μας επιτρέπουν οι μικρές μας δυνάμεις, μη έχοντας απόσπαση στο ΣΥΕΤΕ. Τώρα, που καθένας βιώνει απίστευτο όγκο εργατικής και εργασιακής δίωξης και ενώ σπρώχνουν τις ζωές μας στην εξαθλίωση, πρέπει να δράσουμε μαζικά και αποφασιστικά για να φύγουν από το Σύλλογο οι παρατάξεις που ευθύνονται για την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος και να πάρουμε την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων στα χέρια μας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, απευθύνουμε πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα σε παλιούς και νέους συναδέλφους να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Πρότασης Προοπτικής, ακόμα και αν, σε επιμέρους ζητήματα διαφωνούν και επιφυλάσσονται, θέλουν όμως να συμβάλλουν σε μια ανεξάρτητη ριζοσπαστική παρέμβαση στις εκλογές του ΣΥΕΤΕ.

Θεωρούμε ότι αυτή η μικρή συμβολή σας είναι σημαντική βοήθεια σε μια συγκυρία που η δυνατότητα για την επικράτηση ριζοσπαστικών δυνάμεων είναι πιο εφικτή από ποτέ, με τις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να καταβαραθρώνονται σε όλες τις σωματειακές εκλογές. Όλοι πλέον καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε πια να μένουμε ουδέτεροι ή να περιμένουμε με παθητικότητα κάποιους άλλους να κάνουν κάτι για μας!

ΔΕΝ έχουμε να τάξουμε συναλλαγή, βόλεμα, ρουσφέτια και προνόμια.
Τα μόνα που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι :
*    θα επιμένουμε να λειτουργούμε συναδελφικά, ομαδικά και αμεσοδημοκρατικά, ώστε οι προβληματισμοί και οι σκέψεις του καθένα μας να μπορούν να ακουστούν, να ληφθούν υπόψη και να συνδιαμορφώσουν τις εξελίξεις που έρχονται, και ότι
*   θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε σε όλα τα επίπεδα για την αναγέννηση και την επικράτηση της συλλογικής διεκδίκησης και πάλης των εργαζόμενων.

Για επικοινωνία μαζί μας, στα τηλέφωνα 6974861242 (Αθήνα), 6940820310, 6978838612 (επαρχία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: