Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση - καταγγελία για σύλληψη φοιτητή συνδικαλιστή


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ                       Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα, την αναίτια προσαγωγή και σύλληψη του συνδικαλιστή φοιτητή, μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών του Μαθηματικού, Αντώνη Βουτσίνου καθώς και τις άλλες αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις. Ο συνδικαλιστής φοιτητής, γνωστός για την δράση του στο φοιτητικό κίνημα, συνελλήφθη την ώρα που συμμετείχε στην ομάδα περιφρούρησης των φοιτητικών συλλόγων και των εργατικών σωματείων, κατά την προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής να διαλύσουν την μεγαλειώση διαδήλωση και να εκκενώσουν την πλατεία Συντάγματος.  Είναι προφανές ότι οι κατηγορίες για όλους τους συλληφθέντες είναι αβάσιμες και αστείες, και πως η βία και η καταστολή αποτελούν το τελευταίο χαρτί ένος συστήματος που καταρρέει από την λαική οργή.
Καταγγέλλουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης και καταστολής των λαικών και εργατικών κινητοποιήσεων που εκτυλίχθηκε στην 48ωρη απεργία στις 10&11 Φλεβάρη και κορυφώθηκε στην μεγαλειώδη διαδήλωση της Κυριακής 12 Φλεβάρη στο κέντρο της Αθήνας και τις υπόλοιπες πόλεις. Ένα συντονισμένο σχέδιο βίας και χημικού πολέμου που σκοπό είχε να καθυποτάξει το εργατικό και λαικό κίνημα,  να διαλύσει την μεγαλειώδη διαδήλωση και να εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος ώστε να ψηφιστούν ανενόχλητα απ’το μαύρο μέτωπο των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ τα καταστροφικά μέτρα που συνοδεύουν την νέα δανεική σύμβαση – λαιμητόμο των εργατικών δικαιωμάτων.
 Πολλοί τραπεζοϋπάλληλοι που λάβαμε μέρος στις διαδηλώσεις υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες της άγριας μανίας των κατασταλτικών δυνάμεων, ενώ πολλοί συνάδελφοι μας κατήγγειλαν την ίδια εικόνα.
Το μήνυμα όμως δόθηκε: οι ηρωικοί και αλύγιστοι διαδηλωτές στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις, η αντοχή και η επιμονή του αγωνιζόμενου λαού να παραμείνει στους δρόμους παρά τους τόνους χημικών και το όργιο καταστολής φανερώνουν  πως  το εργατικό κίνημα μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιβάλει την ανατροπή του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης, των νέων μέτρων και της Δανειακής Σύμβασης αλλά και να «ξηλώσει» οριστικά το κοινωνικό σφαγείο που έχει στηθεί.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την απόσυρση όλων των κατηγοριών του συνδικαλιστή φοιτητή Αντώνη  Βουτσίνου.  
Απελευθέρωση των αναίτια συλληφθέντων αγωνιστών.
Όχι στην κρατική τρομοκρατία και των κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: