Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Συνδικαλιστικά παραστρατήματα της ΔΗΣΥΕ!

(Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής που κυκλοφόρησε την 17-2-2012)

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα της πλειοψηφούσας παράταξης ΔΗΣΥΕ στο Σύλλογο. Δε διστάζει να προβεί ακόμη και σε αντιδημοκρατικές ενέργειες για να κρύψει ότι έχει μείνει μόνη της.
Την Τετάρτη 15/2, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ και ενόψει της της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης στις 3 Μάρτη, συζητιόταν ο διοικητικός απολογισμός του Συλλόγου για την τριετία που πέρασε. Όταν ήρθε η στιγμή της ψηφοφορίας, στις 3 το μεσημέρι, κι αφού όλες οι άλλες παρατάξεις είχαν δηλώσει ότι θα τον καταψηφίσουν, επειδή έλειπε ένας Σύμβουλος της ΔΗΣΥΕ και η εν λόγω παράταξη δεν θα είχε την πλειοψηφία (η ψηφοφορία θα έβγαινε 12 υπέρ – 12 κατά), ο Πρόεδρος του Συλλόγου και επικεφαλής της ΔΥΣΗΕ Γιαννακόπουλος διέκοψε τη συνεδρίαση, λέγοντας ότι δήθεν δεν υπάρχει χρόνος, και ανέβαλε το συμβούλιο και τη σχετική συζήτηση για 3 μέρες μετά, ενώ οι Σύμβουλοι της ΔΗΣΥΕ αποχώρησαν από την αίθουσα!
Τι κι αν όλες οι άλλες παρατάξεις δήλωσαν ότι δε δέχονται την πρόταση για αναβολή. Εμείς επιμείναμε από την αρχή να γίνει ψηφοφορία επί τόπου και να καταγραφούν όλοι οι ψήφοι. Η ΔΗΣΥΕ όμως έκλεισε τα πρακτικά και αποχώρησε με το έτσι θέλω, επιβάλλοντας πραξικοπηματικά τη λήξη παρόλο που δεν είχε πλειοψηφία και δεν είχε τη νομιμοποίηση.
Αυτή είναι «η μεγάλη δημοκρατική παράταξη»… Μια φορά που δεν έβγαιναν τα κουκιά τους, και προκειμένου να μην καταψηφιστεί ο απολογισμός, επικαλέστηκαν τη δυνατότητά τους να αναβάλουν τη συνεδρίαση. Έχουν καταστρατηγήσει κάθε θεσμό και κάνουν κάθε φορά ό,τι τους βολεύει.
Τους προηγούμενους μήνες, έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία, επίτηδες δε συγκαλούσαν το ΔΣ και ο Σύλλογος κοιμόταν ενώ γινόταν χαμός. Αυτούς τους μήνες ασχολούνται μόνο με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους, αφήνοντας ουσιαστικά τη Διοίκηση της Τράπεζας ανενόχλητη. Καταγγέλουμε αυτές τις πρακτικές που κάνουν το συνδικαλιστικό κίνημα να λειτουργεί με όρους «μαφίας».
Αυτή η παράταξη τώρα θα ζητήσει την ψήφο των συναδέλφων για να συνεχίσει το έργο της απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, της συλλογικής δράσης και των αγώνων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απομονώσουν αυτές τις πρακτικές, να γυρίσουν την πλάτη στην κυβερνητική παράταξη της ΔΗΣΥΕ και να χαράξουμε καινούριους δρόμους για το σωματείο και τη ζωή μας. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 3 ΜΑΡΤΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: