Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση - Ανοικτό Κάλεσμα συναδέλφων από το νομό Μαγνησίας

ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΛΕΣΧΗ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Συνάδελφε_ισα,

          Αποτελεί αυταπόδεικτο αποτέλεσμα ότι για σειρά ετών ζούσαμε σ’ ένα περιβάλλον γενικής απαξίωσης. Η καθημερινότητά μας είχε καταληφθεί από την αίσθηση του ψευτοευδαινισμού της «κοινωνίας της ευημερίας», όπως εκθειάζετο, που βύθιζε στην αυταρέσκεια, στη βόλεψη, τον ατομικισμό, ρίχνοντας στο περιθώριο κάθε προβληματισμό, σκέψη και ανησυχία για το αύριο.

          Τα καμπανάκια χτυπήσανε, σημάδια φάνηκαν, αλλά και πάλι ουδείς έως ελάχιστοι έδωσαν σημασία.

          Φτάσαμε στο σημείο πλέον, να υποβαθμίζεται η εργασία μας, να συρρικνώνεται ο κλάδος μας, να χάνονται κατακτήσεις ετών που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

          Παράδειγμα αυτής της κοινωνικής κατάστασης, αποτελεί η ΛΕΣΧΗ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. Ένας ζεστός, πλήρως εξοπλισμένος χώρος που ιδρύθηκε το 1977 (τότε είχαν εγγραφεί μέλη όλοι ανεξαιρέτως οι Τραπεζοϋπάλληλοι) περιμένει επί σειρά ετών το έμψυχο δυναμικό του (εσένα συνάδελφε) να ξαναζωντανέψει, να προσφέρει και πάλι ώρες συλλογικότητας, συναδελφοσύνης, ψυχαγωγίας και αλληλεγγύης.

            Παραμένει και περιμένει σε πείσμα των εφήμερων καιροσκοπισμών, χάρη στο μεράκι, στο προσωπικό και οικονομικό κόστος, στην εμπειρική πρόβλεψη ολίγων παλαιών συναδέλφων, ότι ο κλάδος θα χρειαζόταν και πάλι ένα χώρο συσπείρωσης και ελεύθερης κοινωνικοποίησης, που θα ενεργοποιεί συλλογικές διαδικασίες, επαγγελματικό και κοινωνικό προβληματισμό και προσφορά.

          Σήμερα, η επαναλειτουργία της ΛΕΣΧΗΣ μας, αποτελεί όσο ποτέ άλλοτε, αναγκαιότητα στην καθημερινή μας ζωή.

          Αποτελεί ένα αντίδοτο στην φθίνουσα ψυχαγωγική, πολιτική και κοινωνική πορεία μας.

          Καλούμε όλους τους Τραπεζοϋπαλλήλλους του Νομού, ειδικά τους νεώτερους συναδέλφους, να ανανεώσουν τον θεσμό, να καταστήσουν και πάλι ενεργή τη λέσχη με την συμμετοχή τους, να κρατήσουν ανοιχτό αυτό το παράθυρο για ένα καλύτερο αύριο.
A Ν Ο Ι Χ Τ O  Κ Α Λ Ε Σ Μ Α   Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ
  
ΠΕΜΠΤΗ  23/2, 18:30 στη ΛΕΣΧΗ  [Ερμού με Π. Μελά]


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: