Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Ένσταση προς την εφορευτική επιτροπή



ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

3-5-2018

Ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών του ΣΥΕΤΕ ότι πάρθηκε απόφαση να καταμετρηθούν πρώτα οι σταυροί για την ανάδειξη του ΔΣ του Συλλόγου, και άρα να καθυστερήσει αρκετά η ανάδειξη των αποτελεσμάτων στις υπόλοιπες κάλπες (ΕΚΑ, ΑΥΤΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΤΕ).

Η πρακτική που ακολουθούνταν πάγια όλα τα χρόνια σε όλες τις προηγούμενες εκλογές ήταν πρώτα η καταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων σε όλες τις κάλπες, για λόγους ασφαλείας αλλά και ενημέρωσης των συναδέλφων, και αμέσως μετά η καταμέτρηση των σταυρών για κάθε κάλπη, πρώτα φυσικά για το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ.

 Άλλωστε, υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2014 η καταμέτρηση των σταυρών και η ανακήρυξη του ΔΣ έγινε 4 μήνες μετά, από τις ίδιες παρατάξεις που ήταν στην εφορευτική επιτροπή, και παρότι δεν συμφωνούσαμε σαν κίνηση με αυτήν την αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Προς τι η τόση βιασύνη ξαφνικά για τους σταυρούς και γιατί δεν μπορούν να περιμένουν 3 μέρες;

Θεωρούμε ότι πρέπει λοιπόν η εφορευτική επιτροπή να προχωρήσει πρώτα και άμεσα στο άνοιγμα των καλπών να γίνει γνωστό τι ψήφισαν οι συνάδελφοι, και αμέσως μετά χωρίς καθυστέρηση στην ανάδειξη των μελών του ΔΣ ΣΥΕΤΕ , των αντιπροσώπων για συνέδρια κλπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: