Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση για την "κρυφή" εθελουσία στην ΕΤΕ

-->
 
ΚΡΥΦΗ “ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ” ΔΙΕΞΑΓΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!



Μυστικά και ήσυχα διώχνει κόσμο η ΕΤΕ με “εθελούσια”, με μια απαράδεκτη διαδικασία σε εξέλιξη εδώ και λίγες μέρες, χωρίς κανένας να γνωρίζει με ποιους όρους φεύγουν εργαζόμενοι.

Καταρχήν μόνο εθελούσια δεν είναι η συγκεκριμένη διαδικασία. Εθελούσιο πρόγραμμα σημαίνει εξαγγελία προγράμματος δημόσια,  με διαφανείς όρους για όλους, και επιλογή από τους εργαζόμενους αν θέλουν να αποχωρήσουν. Τώρα περνάμε σε άλλη φάση εντελώς, όπως καταγγέλλαμε και προειδοποιούσαμε εδώ και χρόνια.

Η Διοίκηση επέλεξε να μην εξαγγείλει δημόσια πρόγραμμα, προφανώς επειδή έτσι θα ήταν έκθετη και θα αποδείκνυε ότι λεφτά υπάρχουν όταν άλλα ισχυρίζεται πχ για το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ. Όλες οι οικονομικές εφημερίδες αναφέρουν ότι εγκρίθηκε πρόγραμμα από το ΤΧΣ για 500 εργαζόμενους, με κονδύλι 50 εκ, και παραπάνω.

            Υπάρχει κατάλογος εργαζόμενων που τους τηλεφωνούν αν ενδιαφέρονται, άγνωστο τι λέγεται στα τηλεφωνήματα αυτά και τι συμβαίνει με όσους είναι στο “στόχο” και δεν επιθυμούν να φύγουν. Ήδη συνάδελφοι αποχωρούν, ενώ συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΕ ενημερώνουν ότι “όποιος θέλει να φύγει, να απευθυνθεί στη Δ/νση Προσωπικού”. Είναι εμφανές ότι έτσι δεν είναι κατοχυρωμένος κανείς, αφού δεν υπάρχουν δημοσιευμένοι όροι, ενώ η Διοίκηση δίνει όσα θέλει σε όποιον θέλει, - πχ ένας μεγαλοσύμβουλος που προσλήφθηκε πρόσφατα μπορεί να πάρει και μια καλή αποζημίωση- και επίσης επιλέγει ποιος θα φύγει και ποιος όχι. Ποντάρουν δε στη χειροτέρευση των όρων εργασίας, στην πίεση, για να πετύχει το πρόγραμμα.

Είναι εντελώς εξοργιστικό τη στιγμή που η Διοίκηση λέει ότι δεν έχει λεφτά για “κουτάκι, ΛΕΠΕΤΕ, δεδουλευμένες υπερωρίες, προσλήψεις μέσω διαγωνισμού” κ.ο.κ., να έχει όμως λεφτά για να διώξει εργαζόμενους από τον κανονισμό εργασίας, για να τους αντικαταστήσει με ελαστικά εργαζόμενους εκτός κανονισμού και σύμβασης.

            Είναι εντελώς εξοργιστικό να σιωπούν οι πλειοψηφούσες παρατάξεις ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ του ΣΥΕΤΕ, αλλά και όλα τα σωματεία, που για άλλη μια φορά φαίνεται ότι δεν προστατεύουν τους εργαζόμενους. Καμένη γη θα μείνει στα άδεια καταστήματα που αδειάζουν ακόμη περισσότερο. Οι περίφημες προσλήψεις και οι επιτροπές που συστήνονται, αφορούν μόλις 45 άτομα σε όλη την Ελλάδα πλην Αθήνας-Θεσ/κης! Εκτός αν σκοπεύουν να ξαναπροσλάβουν μεγαλοστελέχη που φεύγουν με εθελούσια, όπως έχουμε δει:  παίρνουν το πακέτο και ξαναγυρίζουν μέσω εταιρειών ή ως ειδικοί συνεργάτες…

            Με μείον άλλους 500, ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ οι εργαζόμενοι στον κανονισμό εργασίας, στην κλαδική και επιχειρησιακή σύμβαση, στα ασφαλιστικά ταμεία (ΛΕΠΕΤΕ, ΑΥΤΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΥΠΕΤ). Ήδη το ΤΥΠΕΤ έχει χάσει πάνω από 3,5 εκ από τη μη καταβολή της επικουρικής στους συνταξιούχους για 6 μήνες. Καταλαβαίνουμε όλοι τι απειλή υπάρχει για τις συμβάσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Και όλα αυτά θυσιάζονται για να έχει κέρδη η Τράπεζα, να δίνει παχυλούς μισθούς στα μεγαλοστελέχη και εκατομμύρια σε εταιρείες, σε έργα, χορηγίες, δάνεια κλπ. Για να πηγαίνει καλά η Τράπεζα, πρέπει να ξεσκιζόμαστε για στόχους, να δουλεύουμε και μετά το ωράριο, να πηγαίνουμε απογεύματα σε συναντήσεις, Σάββατα σε εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων, και να έχουμε μειωμένο μισθό, πετσοκομμένη επικουρική, λιγότερα δικαιώματα, χειρότερο ταμείο υγείας.

ΩΣ ΕΔΩ! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ! Καλούμε τους συναδέλφους να μας καταγγείλουν οποιοδήποτε περιστατικό εκβιασμού, να νικήσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

Να περάσουμε στην αντεπίθεση, να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα: ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕ ΛΕΠΕΤΕ – ΤΥΠΕΤ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -  ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

8/5/2018


 6980925499, 6936548328, 6946465296, 6948788704, 19923, 74306, 79836, 83908

Δεν υπάρχουν σχόλια: