Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Απαράδεκτη η στάση της Διοίκησης του ΜΙΕΤ προς τους εργαζόμενους!

-->


Δεν έκανε πίσω τελικά η Διοίκηση του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας. Ήδη από 1η Μαίου, προχώρησε στην αλλαγή συμβάσεων κάποιων εργαζόμενων, από πλήρη απασχόληση σε μερική (πχ 20 την εβδομάδα), με αντίστοιχη μείωση μισθού. Παράλληλα, φημολογείται ότι και από 1η Ιουνίου κάποιοι συνάδελφοι θα αλλάξουν συμβάσεις και θα περάσουν σε ελαστική απασχόληση.


Είναι θλιβερό ένα πολιτιστικό – μορφωτικό ίδρυμα να επιλέγει να έχει τέτοια αντεργατική κουλτούρα απέναντι στους εργαζόμενους. 
Είναι θλιβερό μια Τράπεζα όπως η Εθνική, με εκατομμύρια να δίνονται σε εταιρείες για συμβάσεις, έργα κλπ, χοηργίες και δημόσιες σχέσεις, και με υψηλούς μισθούς εκατοντάδων στελεχών, να διατείνεται ότι “της λείπουν 200.000 ευρώ από το ΜΙΕΤ και πρέπει να κοπούν από τους εργαζόμενους”.  Λεφτά υπάρχουν στον Όμιλο και μάλιστα πολλά, είναι τουλάχιστον εκφυλιστική η αντεργατική επίθεση στο ΜΙΕΤ.


Η Διοίκηση δε του Ιδρύματος, προφανώς με εντολή της Εθνικής Τράπεζας, καλλιεργεί κλίμα φόβου στους εργαζόμενους, ότι δεν πρέπει να φτιαχτεί σωματείο, δεν πρέπει να έχουν σχέση με τα συνδικαλιστικά δρώμενα της Εθνικής κλπ. Προφανώς, έχουν σκοπό να συνεχίσουν με 2ο κύμα, αφού όπως δείχνει η εμπειρία η εργοδοσία δεν σταματάει και ζητάει κι άλλα, μετά τις μειώσεις μισθών έρχονται και οι απολύσεις…


Η κίνησή μας, με τους εκπροσώπους μας στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ και στο ΓΣ της ΟΤΟΕ, καθώς και στο ΕΚΑ, είναι στη διάθεση των εργαζόμενων να στηρίξει το δίκαιο αίτημα για σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς. 


Καλούμε τους συναδέλφους μας στο ΜΙΕΤ να αντισταθούν στο κλίμα φόβου, να οργανωθούν και να δράσουν συλλογικά ενάντια σε κάθε απόπειρα χειροτέρευσης των εργασιακών τους σχέσεων. 


Καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα , καθώς και τον κόσμο των τεχνών και γραμμάτων, να καταγγείλει την επιβολή ελαστικών εργασιακών σχέσεων στο ΜΙΕΤ και να στηρίξουν τους εργαζόμενους να σηκώσουν κεφάλι. 


Καλούμε επιτέλους το νεοσύστατο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ να στηρίξει έμπρακτα τους εργαζομένους.


Όλοι μαζί να απαιτήσουμε να παρθούν πίσω οι συμβάσεις αυτές, όλοι οι συνάδελφοι να έχουν πλήρη απασχόληση και να ενταχθούν στην κλαδική σύμβαση των τραπεζών.



-->
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΙΕΤ:
http://protasiprooptikis.blogspot.gr/2018/04/blog-post_20.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: