Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Γέρακα



ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΓΕΡΑΚΑ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών  του 1ου ΓΕΛ Γέρακα με την κατάθεση  προσωπικών  μηνύσεων  εναντίον του Συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Γέρακα, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην μαθητική παρέλαση της  28ης Οκτωβρίου του 2018 .
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συμβάντων στοχοποίησης, ύβρεων και απειλών που δέχονται οι εκπαιδευτικοί του σχολείου από τον Νοέμβριο του 2018 , που ακολούθησαν τη διαστρέβλωση περί του λόγου της  τιμωρίας των  μαθητών  και την αξιοποίηση του γεγονότος από ΜΜΕ και άλλους κύκλους, για δήθεν πατριωτικούς σκοπούς. 
 Η ποινικοποίηση των διαδικασιών της λήψης απόφασης από τον σύλλογο διδασκόντων του 1ου  Λυκείου Γέρακα στρέφεται ενάντια στη δημοκρατική  λειτουργία του σχολείου. Επιχειρεί να καλλιεργήσει  το μίσος και το διχασμό ανάμεσα στους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, με την  προσπάθεια να  μετατοπιστεί το κέντρο βάρους της σχολικής ζωής και της σχέσης  των παραγόντων της από τις αίθουσες του σχολείου στις αίθουσες των δικαστηρίων. Καλλιεργεί  δε τη  μισαλλοδοξία και το φανατισμό στο σχολείο και στην κοινωνία.
Ταυτόχρονα, σχετικά με την προσπάθεια αξιοποίησης του γεγονότος από ακροδεξιούς, εθνικιστικούς κύκλους, δηλώνουμε τη στήριξη μας σε όλους τους  εκπαιδευτικούς   των δημόσιων σχολείων που επιτελούν το χρέος τους να διδάξουν την επιστημονική και ιστορική αλήθεια, να αποτρέψουν τα παιδιά  μας να πέσουν θύματα του φασισμού, να καταπολεμήσουν τη ξενοφοβία, να αντιμετωπίσουν αλυτρωτισμούς, το μίσος απέναντι στον συνάνθρωπο, να αποτρέψουν να χυθεί δηλητήριο στις ψυχές των μαθητών μας.
Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, καθηγητές- μαθητές -γονείς - εργαζόμενοι  για ένα πραγματικά  δημόσιο, δωρεάν σχολείο για όλους, που θα προάγει τη δημοκρατία και την ισότητα  την αλληλεγγύη προς όφελος των κοινωνικών αναγκών. Καλούμε κάθε εργατική συλλογικότητα και σωματείο να σταθεί έμπρακτα αλληλέγγυο στους εκπαιδευτικούς .

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε ποινική
και διοικητική δίωξη των εκπαιδευτικών
17-04-2019
6980925499, 6947724051, 18767, 23218, 83913, 19923, 34507

Δεν υπάρχουν σχόλια: