Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Νέα ανακοίνωση: Η Εθνική Τράπεζα κάνει τα αδύνατα δυνατά να διώξει εργαζομένους!

 

Η Εθνική Τράπεζα κάνει τα αδύνατα δυνατά να διώξει εργαζομένους!

 

Κάθε μέσο έχει επιστρατεύσει η Διοίκηση της Εθνικής για να διώξει συναδέλφους, πάντα «εθελοντικά», στις γνωστές απολύσεις με bonus!

Πριν λίγες μέρες καταγγείλαμε τις πιέσεις που ασκήθηκαν με τηλέφωνα περιφερειακών σε συναδέλφους ταμίες και chief tellers σε Αθήνα και επαρχία, για να τους «ενημερώσουν» ότι η θέση τους θα καταργηθεί από 01/01/2022 και θα χάσουν το επίδομα, και άρα καλύτερα να φύγουν με το πρόγραμμα εθελούσιας γιατί «είναι καλά τα λεφτά». Τηλέφωνα και απειλές ότι αν δεν φύγουν με την εθελουσία, θα μετακινηθούν στο «ψυγείο» του πρώην Ηρακλή δέχθηκαν και πολλοί φύλακες από τον τον επικεφαλής της Δ/νσης Ασφάλειας Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν στην Εθνική, αν και πια ο πήχυς έχει πέσει και κάτω από 50-55, τηλεφωνούν ξανά σε νέους συναδέλφους 45 ετών …

Αφού όμως η συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν αρκετά μικρή, γιατί οι συνάδελφοι δεν υπέκυψαν στις απειλές γιατί δεν θέλουν να μείνουν άνεργοι, επιστράτευσαν τα όπλα των αποσχίσεων! Πριν από μια βδομάδα, κάλεσαν τους συναδέλφους των διευθύνσεων με αντικείμενο τα κόκκινα δάνεια, και τους ενημέρωσαν για τη δυνατότητα εθελοντικά να πάνε στη DoValue, με σύμβαση για 2 μόλις χρόνια με τον ίδιο μισθό και έξτρα χρηματικό κίνητρο ανάλογα με τα χρόνια στην ΕΤΕ για τους άνω των 40 (20.000 έως 40.000), αφού από 1/1/2022 το αντικείμενο των διευθύνσεων θα μειωθεί 70% λόγω της πώλησης του πακέτου των δανείων. Όμως, κανείς δεν γνωρίζει τι θα λέει αυτή η σύμβαση.

Και ενώ η Διοίκηση ανακοίνωσε στην εκπνοή του προγράμματος παράταση της εθελούσιας για 5 μέρες για να εντείνουν τις πιέσεις, ταυτόχρονα προανήγγειλε με νέα Πράξη Διοίκησης το νέο πελατοκεντρικό μοντέλο δικτύου καταστημάτων με μειωμένες θέσεις. Ήταν σύνθημα, το έκανε πράξη η Εθνική.

Αντίστοιχα, εξίσου προκλητική είναι η Πράξη που υπογράφει ο ίδιος ο Δ/νων Σύμβουλος στις 15/12 με την οποία συστήνεται νέα Διεύθυνση, ως μετεξέλιξη της ομάδας έργου πρώην Ηρακλή και νυν επικαιροποίησης στοιχείων (Data Remediation)! 

Εδώ και δύο χρόνια καταγγέλλαμε ότι η Διοίκηση μετακινούσε με εντελώς αδιαφανή κριτήρια εκεί συναδέλφους που δεν  ήθελαν να φύγουν με εθελούσια, από καταστήματα και διευθύνσεις. Στους συναδέλφους που διαμαρτύρονταν έλεγαν ότι η μετακίνηση είναι προσωρινή και θα γυρίσουν πίσω, δεν θα έχουν καμιά μεταβολή στη θέση ή το μισθό.

Πριν ένα μήνα στις εκλογές του Συλλόγου οι συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΕ και της ΔΑΚΕ διατυμπάνιζαν ότι στην Εθνική δεν έχει γίνει απόσχιση και διεύθυνση όπως στις άλλες τράπεζες και είναι δική τους επιτυχία. Τώρα η Διοίκηση τους διαψεύδει με μια πράξη!

Τι θα γίνει με τους συναδέλφους που έχουν οργανικές θέσεις, που έχουν προσληφθεί με ειδικούς διαγωνισμούς και νόμους, με συναδέλφους σε συγκεκριμένες διευθύνσεις και εξειδικευμένους κανονισμούς; Οι θέσεις στη νέα διεύθυνση είναι πολύ λίγες, άγνωστο με τα επιδόματα τι θα γίνει, η Διοίκηση τα καταλύει όλα. Είναι ξεκάθαρη βλαπτική μεταβολή πλέον, και ευθύς εκβιασμός να φύγουν με εθελούσια.

Ο πιο σοβαρός κίνδυνος όμως πια είναι αυτός της απόσχισης όλης της διεύθυνσης, όπως προειδοποιούσαμε εδώ και τόσο καιρό, αφού η Πειραιώς σε μια παρόμοια διεύθυνση ξεκίνησε απόσχιση εδώ και 2 μήνες. 

 

To πάρτυ της Διοίκησης με τις πλάτες του εργοδοτικού συνδικαλισμού

Την ίδια μέρα που βγήκε η Πράξη, τηλεφωνούσαν από τη Δ/νση Ανθρωπίνου Δυναμικού στους συναδέλφους στα κινητά τους τηλέφωνα μετά τη λήξη του ωραρίου, να τους υπενθυμίσουν την εθελούσια! 

Η Διοίκηση ξεσαλώνει με τους συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΕ και της ΔΑΚΕ να είναι άφαντοι και να καθυστερούν τη μέτρηση σταυρών, τη συγκρότηση ΔΣ ΣΥΕΤΕ και το νέο Σύλλογο με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών (αποσπάσεις, γραμματείες)!

 Θα περιμένουμε τα εσωτερικά της ΔΗΣΥΕ και θα πάμε Φλεβάρη να συγκροτήσουμε ΔΣ; Τα γνωρίζουν και τα συγκαλύπτουν όλα. Η ΔΗΣΥΕ πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα και τις καρέκλες σε ΤΥΠΕΤ και ΟΤΟΕ εις υγείαν των κορόιδων που την ψήφισαν. Η Τράπεζα προχωράει ανενόχλητη και ραγδαία στα σχέδιά της, απουσία Συλλόγου. Ο Δ/νων Σύμβουλος μας ανακοίνωσε κατάμουτρα για στοχευμένο πρόγραμμα και λιτό οργανόγραμμα και δεν μιλάει κανείς.  Οι συνάδελφοι έχουν μείνει χωρίς θεσμική εκπροσώπηση.

Απαιτούμε να παρθούν πίσω όλες αυτές οι μεθοδεύσεις. Μην τολμήσει η Τράπεζα να κάνει καμία απόσχιση. Ο κύριος Μυλωνάς να μας πει πόσους χρυσοποληρωμένους ειδικούς συνεργάτες έχει προσλάβει τον τελευταίο χρόνο, που είναι εκατοντάδες και πολύ περισσότεροι από τους συναδέλφους που στοχεύουν να διώξουν. Πολλοί από τους οποίους, μεταγραφές από άλλες τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις, σχεδιάζουν τον περίφημο μετασχηματισμό, που σημαίνει εργασιακή ζούγκλα για μας και πολύ κακή εξυπηρέτηση για την πελατεία λόγω κλεισίματων καταστημάτων και μείωσης προσωπικού

 Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν, με γενική συνέλευση σε κάθε κτίριο, να μην υποκύψουν στις πιέσεις και τους εκφοβισμούς. Να επικοινωνούν μαζί μας για κάθε ζήτημα. Χρειάζεται άμεσα να οργανώσουμε αγωνιστική απεργιακή απάντηση. Να πάρουμε πάνω μας την υπόθεση, χρειάζεται συλλογική αντίδραση από όλους μας!

 

 Υγ. Τη στιγμή που τυπωνόταν η ανακοίνωση, ανακοινώθηκε στα οικονομικά sites, η συμφωνία για απόσχιση και του τμήματος POS – ACQUIRING της δ/νσης καρτών, σε νέα εταιρεία που η Εθνική θα έχει τη μειοψηφία. Και άλλη απόσχιση! Επιτέλους να βάλουμε ένα φρένο, δεν επιτρέπουμε τις απολύσεις των συναδέλφων μας πουθενά!

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!

 

20/12/2021

https://protasiprooptikis.blogspot.com/, e-mail:protasiprooptikis@gmail.com

6980925499, 6947724051, 64984, 23218

Δεν υπάρχουν σχόλια: