Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Απόφαση Γ. Συνέλευσης Εργαζομένων Data Remediation project - Θεσσαλονίκη

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

DATA REMEDIATION PROJECT-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Προς τα μέλη του Προεδρείου του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.,

Σήμερα Παρασκευή, 17.12.2021 πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονικό τρόπο, γενική συνέλευση εργαζομένων του χώρου εργασίας Data Remediaton στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέλευση εκ μέρους του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. συμμετείχαν ο συν. κ. Μούτσης Κυριάκος και συν. κ. Μανταζής Βασίλης.

Σύμφωνα με την Πράξη Διοίκησης 372/14.12.2021, συστάθηκε νέα Διεύθυνση Επικαιροποίησης και Ενημέρωσης Δεδομένων η οποία κατά «τα λεγόμενα των συναδέλφων» θα απορροφήσει το προσωπικό που με βάση τις Π.Δ.  354/3.12.2020 και 233/2.7.2021 συμμετέχουν στην αντίστοιχη Ομάδα ¨Εργου (data remediation project).

Όπως είναι γνωστό, υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για τον τρόπο μετακίνησης των εργαζομένων σε αυτές τις ομάδες έργου αλλά και λόγω του αντικειμένου της εργασίας, που εγείρει θέματα βλαπτικής υπηρεσιακής και πιθανόν οικονομικής, μεταβολής αλλά και κατάχρησης διευθυντικού δικαιώματος. Ενημερώσαμε του εκπροσώπους του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ότι υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν απευθυνθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας  ή πρόκειται να απευθυνθούν για το θέμα της μετακίνησης τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και ανοιχτά εργασιακά θέματα νομικής φύσεως.

Ενόψει στελέχωσης της νέας Διεύθυνσης υπάρχει μεγάλη ανησυχία και αβεβαιότητα. Αν πράγματι πρόκειται να στελεχωθεί με το προσωπικό της ομάδας έργου data remediation, τότε προκύπτουν ποικίλα υπηρεσιακά θέματα αναφορικά με τo εξειδικευμένο προσωπικό, με τις οργανικές θέσεις ευθύνης, το προσωπικό που προέρχεται από το Δίκτυο και άλλα πολλά.

 Mετά από διεξοδική συζήτηση, αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση:

Nα συζητηθεί το θέμα άμεσα στο προεδρείο του Συλλόγου και να υπάρξει άμεση παρέμβαση από το Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. έτσι ώστε να παγώσει η πράξη τοποθέτησης προσωπικού στη νέα Διεύθυνση. Η στελέχωση να γίνει μέσα από διαδικασίες σύμφωνες με τον Κανονισμό Εργασίας, διαδικασίες που διασφαλίζουν την αξιοκρατία, την ίση μεταχείριση και την αποτελεσματική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού με σκοπό να κατοχυρωθεί η υπηρεσιακή καθώς και η οικονομική προοπτική όσων συναδέλφων επιθυμούν να μετακινηθούν.

 Αναμένουμε τις ενέργειές σας,

Δεν υπάρχουν σχόλια: