Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Έξω οι ιδιώτες – αρπακτικά από την κοινωνική ασφάλιση! Ξεπουλούν και τον ΕΦΚΑ

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

aeaesete.blogspot.com

15/2/2022

 

Έξω οι ιδιώτες – αρπακτικά από την κοινωνική ασφάλιση! Ξεπουλούν και τον ΕΦΚΑ

 

ΟΛΕΣ-ΟΙ Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στισ 11.00  στο Υπουργείο Εργασιας (Σταδίου 29)

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ, που κατέθεσε έκτακτα στην Βουλή προς ψήφιση, προχωρά  σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Μπορεί να μην παίρνει μέτρα για την ακρίβεια, τη φτώχεια και την φονική επιδημία , όμως συνεχίζει το καταστροφικό της έργο σε βάρος του λαού και των εργαζομένων. Μετά το πλήγμα που δεχτήκαμε με την επίθεση στο ΛΕΠΕΤΕ, ζούμε τη έξαρση της συνεχιζόμενης επιχείρησης αφαίμαξης του φορέα που παρέχει την κύρια σύνταξη.

Τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η διαχρονική πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων (υποβάθμιση, υποστελέχωση, μη αντικατάσταση του προσωπικού που αποχωρεί, τεράστιες καθυστερήσεις στη δημιουργία λογισμικών, ασύνδετα πληροφοριακά συστήματα,  έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων κλπ ), έχουν οδηγήσει τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σε τραγική κατάσταση.

Αυτή την κατάσταση που και η Νέα Δημοκρατία συνέχισε και καλλιέργησε, θέλει να εκμεταλλευτεί τώρα  με μοναδικό στόχο το ξεπούλημα στους ιδιώτες του ΕΦΚΑ

Με το νομοσχέδιο η Νέα Δημοκρατία προχωράει στα εξής:

1)    Παραδίδει την τεράστια ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ  και τα περίπου 400 ακίνητα  που διαθέτει, σε μία Ανώνυμη Εταιρεία ειδικού σκοπού, περιουσία και ακίνητα που δημιουργήθηκαν με τις εισφορές των ασφαλισμένων και του λαού , λες και πρόκειται για «περιουσία» δική τους που απέκτησαν μέσα από λαδώματα από  την SIEMENS και την NOVARTIS .

2)    Εισάγει το καθεστώς τοποθέτησης Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών, που θα προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς καμία γνώση και εμπειρία και μάλιστα με αμοιβές 8.000 € το μήνα. Δηλαδή θα γεμίσουμε πάλι από «άριστους Δαπίτες» με υπέρογκες αμοιβές, την ώρα που πετσοκόβουν τις συντάξεις.

3)    Φυσικά από το σχέδιο δεν λείπει και η πειθαρχική καταστολή . Η κυβέρνηση προβλέπει στο νομοσχέδιο την κατάργηση των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ώστε με fast track διαδικασίες να εκβιάζουν και να χειραγωγούν τους εργαζόμενους.

Και όλα αυτά όταν έχουν ήδη εισάγει ιδιωτικές στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, αντί να προσλάβουν το αναγκαίο προσωπικό, για να καλυφτούν οι ανάγκες.

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ που κινητοποιούνται και στις  απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΟΠΟΚΠ.  Αυτές οι εξελίξεις αφορούν όλους τους εργαζόμενους και όλους τους συνταξιούχους, αφού οι υπηρεσίες και οι παροχές προς τους νυν και μελλοντικούς θα χειροτερέψουν περισσότερο.

Ø  Απόσυρση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ.

Ø  Καθολικό, Υποχρεωτικό, Δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα.

Ø  Άμεσες προσλήψεις προσωπικού και αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού στον ΕΦΚΑ.

Ø  Κατάργηση όλων των αντεργατικών - ασφαλιστικών νόμων.

Επειδή πρακτικά και πραγματικά δεν περιμένουμε  να υπάρξει αντίδραση από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως εκφράζεται, από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ  στον κλάδο και κυρίως στην ΓΣΕΕ, ούτε επίσης από λεκτικούς μεγαλόστομους βερμπαλισμούς του στυλ «ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά»,  πρέπει το εργατικό ταξικό κίνημα, από κοινού εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σε κοινό μέτωπο να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους.

Καλούμε τους συνταξιούχους, να δώσουν το «παρόν» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 11:00 πμ, έξω από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (Σταδίου 29, Αθήνα)

 

Η Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση είναι υπόθεση του λαού και των εργαζομένων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: