Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Καταγγελία για την απόλυση εργαζόμενης επειδή απήργησε στις 8 και 16 Μάρτη 2023

 

Να ανακληθεί τώρα η απόλυση εργαζόμενης επειδή συμμετείχε στις απεργίες της 8ης και της 16ης Μάρτη ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη !

 

 

Tην Παρασκευή 17 Μάρτη o ιδιοκτήτης της εταιρείας “ΚΑΜΠΑΣ Ι.Β. & ΣΙΑ Ε.Ε.”  προέβη σε εκδικητική απόλυση συναδέλφισσας μέλους του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών , έπειτα από τη συμμετοχή της στις 24ωρες απεργίες της 8ης & της 16ης Μάρτη, ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη.

Η εργοδοσία έκανε πραγματικότητα τις απειλές της, τις οποίες είχε εκφράσει ήδη από την ανακοίνωση συμμετοχής της συναδέλφισσας, στην απεργία της 8ης Μάρτη, που είχε προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Ύστερα και από τη συμμετοχή της στη γενική πανελλαδική απεργία της 16ης Μάρτη, η εργοδοσία κάλεσε τη συνάδελφισσα εκτός της εταιρείας, σε γειτονικό καφέ, για «φιλική συζήτηση», όπου ουσιαστικά της ανακοίνωσε την απόλυση της, επικαλούμενη τη μη ταύτιση με το πνεύμα της εταιρείας.

       Διευκρινίστηκε δε ότι το πνεύμα της εταιρείας τάσσεται κατά των απεργιών, κατά της εργασίας «με το ρολόι στο χέρι» (δηλαδή εργασία πέραν του ωραρίου), κατά της μη τήρησης εντολών (όπως η αποξήλωση του οργάνου σε ύψος ελλείψει μέτρων ασφαλείας).

Παράλληλα «ανακαλύφθηκαν», για πρώτη φορά, μία σειρά παραλήψεις και λάθη, καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας της στην εν λόγω εταιρεία, κάτι το οποίο δεν είχε διατυπωθεί νωρίτερα, ούτε προκύπτει από σχετικές παρατηρήσεις του εργοδότη.

Η πρακτική της “ΚΑΜΠΑΣ Ι.Β. & ΣΙΑ Ε.Ε.” δεν αποτελεί καινούριο φαινόμενο, αλλά επιβεβαιώνει την εκδικητικότητα της εργοδοσίας απέναντι σε όποια/ον «σηκώνει κεφάλι». Αποτελεί πάγια τακτική των εργοδοτών, που στοχεύει στην επιβολή σιωπητήριου στους χώρους δουλειάς, ακόμα και για ένα έγκλημα όπως αυτό στα Τέμπη, που μετρά 57 νεκρούς. Γνωρίζουν καλά ότι η αμφισβήτηση των εργαζομένων απέναντι στην κρατική πολιτική που εξασφαλίζει με κάθε κόστος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αργά ή γρήγορα θα εκδηλωθεί για το σύνολο της πολιτικής της ακρίβειας, των χαμηλών μισθών, των εξοντωτικών ωραρίων, των ανύπαρκτων εργασιακών δικαιωμάτων.

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει !

Απαιτούμε την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης της συναδέλφισσας. Δεν θα ανεχθούμε την επιβολή κλίματος τρομοκρατίας σε κανένα χώρο δουλειάς. Με τη συλλογική μας οργάνωση, παλεύουμε ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων & τις αντεργατικές πρακτικές. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων.

-        

-       22/3/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: