Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση: Κλιμάκωση και όχι αναστολή των αγώνων – Νέα απεργία τώρα!

 

 

Χαιρετίζουμε τη συγκλονιστική απεργία της 8ης Μάρτη, και τις τεράστιες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα! Απεργοί, φοιτητές, μαθητές, γυναικεία κινήματα που τίμησαν τη διεθνή ημέρα της γυναίκας, ενώθηκαν σε μια ημέρα που έστειλε καθαρά το μήνυμα: δεν ήταν ατύχημα, ούτε φταίει το ανθρώπινο λάθος, ήταν προμελετημένο έγκλημα ετών!

Εδώ και μέρες η νεολαία φωνάζει με κάθε τρόπο: Κάτω η δολοφονική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που επέβαλαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο ένας έκοβε κι ο άλλος έραβε, από το 2010 και μετά ξεπούλησαν τον ΟΣΕ γιατί έτσι ζητούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χάρισε για 45 εκ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική εταιρεία που λάμβανε και 50 εκ επιδότηση ετησίως! Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναθέτει τη συντήρηση του δικτύου σε εργολάβους μέσω τεραστίων ΣΔΙΤ που διαφήμιζε.

Στους σιδηροδρόμους έγιναν αυτά ακριβώς που ζήσαμε και στη ΔΕΗ και στον ΟΤΕ: έσπασαν τις εταιρείες, και άρχισαν κομμάτι κομμάτι να τις ξεπουλάνε στους ιδιώτες. Τα κοινά αγαθά, ρεύμα, συγκοινωνίες, νερό, φυσικό αέριο, έχουν γίνει υπόθεση ΚΕΡΔΟΥΣ για λίγες εταιρείες. Ό,τι έχει παραμείνει «κρατικό», αυτές οι κυβερνήσεις το είχαν για πελατειακές σχέσεις, ρουσφέτια, και για να ταΐζουν με αναθέσεις «εθνικούς» εργολάβους. Η ασφάλεια στις συγκοινωνίες, εν προκειμένω στο τρένο που θεωρούνταν το πιο ασφαλές μέσο, θεωρείται κόστος και δεν συμφέρει.

Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό: φταίει ο σταθμάρχης, ο επιθεωρητής που πήρε αναρρωτική μετά το ατύχημα, τα καλώδια, δηλαδή τα κόμματά τους και οι διοικήσεις των εταιρειών αυτών είναι άμοιροι ευθυνών; Θα την πληρώσει μόνο ο τελευταίος τροχός της αμάξης από ό,τι φαίνεται, κι αυτό εξοργίζει ακόμα περισσότερο τους νέους και το λαό!

Δεν νοείται το 2023, η ασφάλεια και πλοήγηση των τρένων να εξαρτάται έναν  μόνο άνθρωπο, άντε δύο, και να μην υπάρχει σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα!!!

Η υποκρισία από την κυβέρνηση ΝΔ περισσεύει, χύνει δήθεν δάκρυα για το έγκλημα στα Τέμπτη, και ταυτόχρονα καταθέτει για ψήφιση πολυνομοσχέδιο με 263 άρθρα, δίνοντας για πρώτη φορά τη διαχείριση της υπηρεσίας ύδρευσης σε Ρυθμιστική Ενέργεια, σαν κι αυτή που ρύθμιζε και το σιδηρόδρομο!  Ανοίγει έτσι η κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και του νερού.

Την ημέρα δε της απεργίας με θράσος έφεραν για ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο για τη σύσταση ιδιωτικού φορέα του «Ογκολογικού Κέντρου Παίδων», και θέλουν να το ψηφίσουν  μέσα σε μία εβδομάδα!

Η συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις ήταν συγκλονιστική. Για πολλοστή φορά δικαιώνεται η άποψη ότι η ΓΣΕΕ έχει γίνει κομμάτι του συστήματος και είναι περισσότερο εμπόδιο για τους αγώνες παρά βοήθεια.

Παρά την απεργοσπαστική πρακτική των ΣΥΕΤΕ και ΟΤΟΕ να μην προκηρύξουν απεργία, όπως προτείναμε το πρωί της 6ης Μάρτη και ζητούσαν και οι συνάδελφοι, η συμμετοχή στην Εθνική στο δίκτυο στις πόλεις όπου προκήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα άγγιξε το 50%.

Όλα αυτά επιβάλλουν να υπάρχει τώρα νέα κλιμάκωση, νέες απεργίες, διαδηλώσεις. Αν οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και σήμερα ασχολούνται μόνο πώς θα μαζέψουν ψήφους για τα κόμματά τους, να παραιτηθούν γιατί οι εργαζόμενοι θέλουν να αντιδράσουν και χρειάζονται αγωνιστικά σωματεία!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ την Κυριακή 12/3 στις νέες συγκεντρώσεις

Αθήνα στις 12.00 Σύνταγμα

 

protasiprooptikis.blogspot.com,  e-mail:protasiprooptikis@gmail.com

6980925499, 6947724051, 64984, 23218

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: