Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Επιστολή συναδέλφου σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΔΗΣΥΕ

Λάβαμε από συνάδελφο, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, την παρακάτω επιστολή που επιθυμεί να δημοσιευτεί και να μαθευτεί στους συναδέλφους, σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΔΗΣΥΕ για τη Γενική Συνέλευση.

 

"Αγαπητέ κ. Ντεκουμέ, όχι…δε συμφωνώ μαζί σας….Αντίθετα ισχυρίζομαι ότι «Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. δεν είναι ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ δεν έχει ΣΥΜΜΑΧΟ 

ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ώστε να ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ… 

 

Κ. Ντεκουμέ μη ξεχνάτε ότι απλά ηγείστε, τούτη τη δεδομένη στιγμή, μίας πάλαι ποτέ Κραταιάς παράταξης ενός επίσης πάλαι ποτέ ιστορικού κόμματος της χώρας που ωστόσο από την αλαζονεία και εσωστρέφειά του κοντεύει να καταδικαστεί στη λήθη της ιστορίας… 

 

Όλοι γνωρίζουμε, κ. Ντεκουμέ, νόμους της Φυσικής… και ένας από τους βασικούς νόμους της Φυσικής είναι και ο Νόμος της αδράνειας…. Κοινώς, οι συνάδελφοι, κουρασμένοι, απηυδισμένοι και αποστασιοποιημένοι από τα τεκταινόμενα τόσο στην εργασιακή μας πραγματικότητα όσο και στο καχεκτικό οικονομικό περιβάλλον που ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη μας έχει καταδικάσει, απλά δεν ασχολείται με τα έργα και τις ημέρες σας…. 

 

Γιατί ενώ εσείς θριαμβολογείτε για την επιδεικνυόμενη δύναμη και δυναμική της ΔΥΣΥΕ, οι συνάδελφοι κοιτούν και μετρούν τα κουκιά τους για να βγάλουν το μήνα (συνεκτιμώντας και τους Πόντους Go4More ψίχουλα που για άλλη μία φορά πολύ-διαφημίσατε ότι πετύχατε…και κάπως έτσι καλούνται οι συνάδελφοι να ψηφίσουν για τα…πεπραγμένα (αλήθεια ποια πεπραγμένα?) ενός αδύναμου – κατά γενική ομολογία – Συλλόγου που είναι πλέον πρωταθλητής στη συνθηκολόγηση και ελαστικότητα…. 

 

Μην προκαλείτε κ. Ντεκουμέ ακόμα και αυτό το κοινό περί δικαίου αίσθημα… 

 

Δε σας κρύβουμε δε ότι οι ανακοινώσεις σας προσιδιάζουν ιδιαιτέρως αυτών που κατά καιρούς εκδίδει η Διοίκηση της Τράπεζας (ξέρετε εσείς…αυτές που συνήθως ακολουθούνται από φιέστες και χειροκροτήματα ανάμεσα στους «ηθικούς αυτουργούς» της εργασιακής μας ταπείνωσης…Θα μου πείτε….με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μαθεις….)

 

Αντί λοιπόν να θριαμβολογείτε, καλύτερα να σωπάσετε… και να απολαύσετε τη συλλογική ανοχή μας για όσο καιρό ακόμα κρατά ο Νόμος της αδράνειας….

 

Μετά τιμής….

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: