Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Ανακοίνωση για το ΤΥΠΕΤ


 

Το ΤΥΠΕΤ δεν είναι τσιφλίκι κανενός!

Καμία «εχεμύθεια» ή αδιαφάνεια στο ζήτημα της υγείας!

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κίνησή μας κατάφερε για πρώτη φορά να συμμετέχει στις εκλογές για Δ.Σ στο ΤΥΠΕΤ στην Αττική, με σκοπό να αγωνιστεί για περισσότερες παροχές, και μας εμπιστευτήκατε με 2 θέσεις στο 24μελές συμβούλιο.

Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για το κλίμα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Στην πρώτη συνεδρίαση τον Ιούλιο, η ΔΗΣΥΕ ως παράταξη με απόλυτη αυτοδυναμία, ζήτησε σε ένα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος να υπογράψουμε όλα τα μέλη του ΔΣ δήλωση εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας, με βάση την οποία απαγορεύεται να γνωστοποιήσουμε σε κανέναν συνάδελφο οτιδήποτε δουν ή ακούσουν οι εκπρόσωποί μας στο ΔΣ του ΤΥΠΕΤ .

Θέλουν δηλαδή, να μην ενημερώνουμε κανέναν συνάδελφο και να υπάρχει πλήρης αδιαφάνεια στους ασφαλισμένους του ΔΣ του ΤΥΠΕΤ, λες και το Ταμείο είναι μια μεγάλη εταιρεία και εμείς μεγαλοστελέχη.

Μάλιστα, στην επόμενη συνεδρίαση του Σεπτέμβρη, πήραν απόφαση πλειοψηφικά να μην μας δείχνουν κανένα απολύτως έγγραφο στα θέματα που συζητάμε, αν δεν υπογράψουμε την περίφημη «δήλωση μετάνοιας». Μας εκβιάζουν δηλαδή, οι παρατάξεις της δημοκρατίας και της διαφάνειας, ότι θα μας δείξουν τα έγγραφα μόνο αν υπογράψουμε, όπως έκαναν οι άλλες παρατάξεις.

Καλούμαστε να εγκρίνουμε εισηγήσεις που αφορούν συμβάσεις, προμήθειες, πωλήσεις κτηρίων και άλλα σημαντικά θέματα, χωρίς να έχουμε το υλικό στη διάθεσή μας.

Ακόμα και σε υπηρεσιακή επιτροπή, όπου συμμετείχαμε, δεν δίνουν τον Κανονισμό προμηθειών στους εκπροσώπους μας στο ΔΣ αν δεν υπογράψουμε! Κι αυτός κρυφός είναι; Πώς θα συμμετέχουμε χωρίς να γνωρίζουμε τον κανονισμό και να έχουμε θέση; Μα πόση δημοκρατία..

ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ θέλουν να ψηφίζουμε όλο το χρόνο εν λευκώ, χωρίς κανένα στοιχείο και εισηγητικό έγγραφο! Δεν υπάρχει καμία απολύτως τέτοια αναφορά στο καταστατικό του ΤΥΠΕΤ, παρά μόνο για τα αντίγραφα πρακτικών που δίνονται για υπηρεσιακή χρήση. Είναι θρασύτατοι και αντιδημοκρατικοί.

Θέλουν να λαμβάνουν εν κρυπτώ αποφάσεις και να μη μαθεύεται τίποτα, τώρα καταλαβαίνουμε γιατί τόσα χρόνια δεν κυκλοφορούσαν ανακοινώσεις από τις παρατάξεις. Έχουν επιβάλει σιωπή . Τα ίδια κάνουν αυτές οι παρατάξεις και στο ΣΥΕΤΕ, που κρύβουν από τους συναδέλφους κι από εμάς τα σοβαρά ζητήματα για τον κανονισμό εργασίας και τα σχέδια της Διοίκησης. Γιατί κανείς δεν το έχει καταγγείλει;

Κατά την εισήγηση, τα θέματα παρουσιάζονται μονόπλευρα, ώστε να δημιουργηθεί θετικό ή αρνητικό κλίμα και να ληφθεί η ανάλογη απόφαση. Είναι στημένο το παιχνίδι.

Είναι αυτονόητο ότι σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα των ασφαλισμένων, όπως προβλέπεται από το νόμο, αλλά  δεν υπογράφουμε  σε καμία περίπτωση μια τέτοια δήλωση, γιατί θεωρούμε υποχρέωσή μας να λογοδοτούμε στους συναδέλφους, να τους κοινωνούμε τα προβλήματα, να ακούμε τις γνώμες τους και να τους κάνουμε μέρος της λύσης των προβλημάτων.

Οι συνάδελφοι γι’ αυτό μας ψήφισαν και μας έστειλαν στο ΔΣ του Ταμείου, που θυμίζουμε στη ΔΗΣΥΕ ότι είναι αυτοδιαχειριζόμενο και αυτοδιοικούμενο ταμείο, σωματειακής μορφής. Εκλεγόμαστε, δεν διοριζόμαστε.

Ήδη στις δύο πρώτες συνεδριάσεις, η ΔΗΣΥΕ επιμένει ότι στο όνομα της βιωσιμότητας του ταμείου απαιτούνται περικοπές στα φάρμακα, και πλαφόν στις εξετάσεις, γεγονός που το βιώνουμε κάθε μέρα. Σαν να ακούμε τον Άδωνι Γεωργιάδη, που για να κλείσει νοσοκομεία παρουσιάζει έναν απατεώνα που κάνει ψεύτικες εξετάσεις.

Εφόσον δεν μας έχουν δώσει τα στοιχεία, κι όσο προλάβαμε να ακούσουμε, αναρωτιόμαστε πώς γίνεται σε ένα κτήριο σήμερα στο κέντρο της Αθήνας να πωληθεί ακίνητο (6ος όροφος) με 1800 ευρώ το τμ , όπως αυτό στην Πανεπιστημίου. Μήπως τους νοιάζει μόνο να αποκτήσουν κάποιο ρευστό, λόγω του ελλείμματος και των χρεών του Ταμείου; 

Επίσης, σχεδιάζουν μετακύλιση του κόστους του ΦΠΑ από τις αποζημιώσεις ιδιωτικών κέντρων στη Θεσσαλονίκη στους ίδιους τους ασφαλισμένους.

Το μόνο που δεν τους περνάει από το μυαλό είναι να ζητήσουν χρήματα από την Τράπεζα, που έχει κέρδη εκατομμύρια ευρώ. Επιμένουμε: το ποσό που καταβάλλει η ΕΤΕ στο Ταμείο πρέπει να διπλασιαστεί στα 5 εκ ετησίως!

Σε καμία περίπτωση δεν συναινούμε σε αυτά,  και θέλουμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για περισσότερες παροχές και αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω το έγγραφο αυτό, να έχουμε κι εμείς πρόσβαση στα έγγραφα όπως όλες οι άλλες παρατάξεις, και να σεβαστούν επιτέλους την ψήφο των συναδέλφων.

 

ΥΓ. Ακολουθεί η δήλωση που μας ζήτησαν να υπογράψουμε, για να μη λένε ότι «υπερβάλλουμε».

 

7/10/2024

protasiprooptikis.blogspot.com,  e-mail:protasiprooptikis@gmail.com

6980925499, 6947724051, 23218

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: