Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Επιστολή ΕΑΚ Κατ/τος Σόλωνος 151 προς ΣΥΕΤΕ

Προς ΔΣ ΣΥΕΤΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Παρακαλουθούμε με ανησυχία τις σοβαρές εξελίξεις για το ζήτημα της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, που λήγει σε λίγες μέρες και η μετενέργεια. Η Τράπεζα συνεχίζει να εκβιάζει ότι για να υπογράψει σύμβαση θέλει να ξεκινήσει συζήτηση για να αλλάξουν σοβαρά άρθρα του κανονισμού εργασίας, εις βάρος μας , και να μπει σχετικό άρθρο στη σύμβαση.
Θεωρούμε ότι η ευθύνη του να βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο πέφτει στα συνδικαλιστικά μας όργανα, που δεν οργάνωσαν όπως θα έπρεπε και έγκαιρα τον αγώνα μας.
Ωστόσο, και τώρα υπάρχει χρόνος. Η απεργία που είχε επιτυχία στις 14/6 πρέπει να έχει άμεση συνέχεια. Να ξεκινήσει άμεσα αγώνας διαρκείας, μέχρι να καταφέρουμε αυτά που δικαιούμαστε:
- Αυξήσεις στους μισθούς. Όλο το «κουτάκι» τώρα, αφού με την κλαδική δεν έχουμε όφελος σχεδόν καθόλου. Το επίδομα δικτύου να εξισωθεί με το επίδομα Διοίκησης, στα 134 ευρώ.
- Ρήτρα προστασίας από απολύσεις και αποσχίσεις, ώστε να μην έχουμε κι εδώ φαινόμενα απόσχισης όπως στην Τράπεζα Πειραιώς.
- Όλοι οι συνάδελφοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στις συλλογικές συμβάσεις. Κανείς νέος συνάδελφος όμηρος και «Σκλάβος».
- Προσλήψεις με δημόσιο διαγωνισμό τώρα. Να σταματήσουν τα κλεισίματα καταστημάτων. Το δίκτυο θέλει ενίσχυση και όχι άλλη πίεση, με στόχους και ελλείψεις προσωπικού, και αποσπάσεις συναδέλφων σε άλλα καταστήματα συνέχεια.

Καλούμε το Σύλλογο να προκηρύξει άμεσα συνέλευση.

Δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν να υπογράψει ότι θα αλλάξει ο κανονισμός εργασίας ερήμην μας.

Δε συμφωνούμε με καμία σύνδεση στόχων – μισθών.

Όχι στους εκβιασμούς. Η τράπεζα να δώσει λεφτά και για τους εργαζόμενους, κι όχι μόνο σε μεγαλοστελέχη, εταιρείες, αυτοκίνητα κλπ.

21-6-19

ΕΑΚ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΟΛΩΝΟΣ 151

Δεν υπάρχουν σχόλια: