Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Νέα ανακοίνωση για την επιχειρησιακή σύμβαση και την επίθεση της ΕΤΕ



Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ»

Η ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ στις 20/06/2019 είναι τόσο πανηγυρική για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Διοίκηση για την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης που κάθε ανυποψίαστος συνάδελφος έχει λόγο να αισιοδοξεί και να νιώθει ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της (μίας και μόνης) 24ωρης απεργίας στις 14/6.
Οι απαντήσεις της Διοίκησης είναι «θετικές», γενικά κι αόριστα όμως, σε μια σειρά από οικονομικές διεκδικήσεις και θεσμικά θέματα (άδειες κλπ). Αυτό που δεν αναφέρεται πουθενά όμως είναι η λυσσαλέα επιμονή της στο θέμα του Κανονισμού Εργασίας. Απαιτεί να μπει άρθρο που να δεσμεύει την έναρξη συζήτησης για τις αλλαγές που είχαμε περιγράψει στην ανακοίνωση της 11/6.
Υπενθυμίζουμε ότι η κίνησή μας αποκλείστηκε από τη συνάντηση με τη Διοίκηση, καθώς μας απάντησαν από το ΣΥΕΤΕ ότι «δεν είμαστε στη διαπραγματευτική ομάδα». Ωστόσο, όλα συγκλίνουν στο ότι το κερασάκι της συνάντησης ήταν η βούληση της διοίκησης «να βάλει χέρι» στον κανονισμό εργασίας και σκοπίμως ΔΗΣΥΕ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ δεν λένε τίποτα για την ταμπακιέρα!
Εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων στο ζήτημα αυτό καθώς σε τυχόν συζήτηση για αλλαγή του Κανονισμού θα πάνε στράφι οι όποιες «κατακτήσεις» της επιχειρησιακής! Επιτέλους ο ΣΥΕΤΕ να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει πράξη την αγωνιστική ετοιμότητα στην οποία μας καλεί στα λόγια!
Δεν εξουσιοδοτούμε το Προεδρείο να δεχτεί τη ρήτρα που ζητάει η Τράπεζα στην επιχειρησιακή για σύσταση επιτροπής διαλόγου εντός 3 μηνών με θέμα τον Κανονισμό Εργασίας! Δεν μπορεί να αρνούνται επίμονα να γίνουν συνελεύσεις και να αποφασίσουμε οι ίδιοι οι συνάδελφοι που μας αφορά.
Ήδη η συνάντηση της 25/6 είναι αργά και τελευταία στιγμή. Απεργία πρέπει να προκηρυχθεί πριν τη συνάντηση της 25/6 καθώς υπάρχει η προθεσμία των 4 ημερών. Αν οι συζητήσεις της 25/6 αποβούν άκαρπες και η Διοίκηση επιμείνει στις απαράδεκτες αξιώσεις της για άλωση από την πίσω πόρτα των εργασιακών μας σχέσεων,  τα περιθώρια στενεύουν και θα βρεθούμε χωρίς σύμβαση την 1η Ιουλίου. Σαν να διαβάζουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου «Μεγάλη επιτυχία – κρατήσαμε το θεσμό – δεν είχαμε καθόλου χρονικά περιθώρια – αναγκαστήκαμε σε τακτική υποχώρηση ».
Επιτέλους, δεν είναι δυνατόν να την πληρώνουμε μόνο οι εργαζόμενοι, όταν κάθε μέρα βλέπουμε προκλητικές πράξεις Διοίκησης για νέες Διευθύνσεις, Τομείς κλπ,  όπως την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» ή αλλιώς Waiz, για τις οποίες Λεφτά Υπάρχουν και μάλιστα πολλά λεφτά!
Από Δευτέρα να προχωρήσουμε σε απεργία και αγώνα διαρκείας! Κλειστά όλα τα καταστήματα και περιφρούρηση παντού. Μια 24ωρη δεν αρκεί, δείξαμε τη διάθεση για κλιμάκωση, οφείλει ο Σύλλογος να σεβαστεί τους εργαζόμενους! Συντονισμό με τους συνταξιούχους, καταλήψεις στα καταστήματα κάθε νομού.
ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ!
21-6-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: