Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση από τη συνεδρίαση Γραμματείας Υγιεινής κ Ασφάλειας ΣΥΕΤΕ


Συνεδρίαση Γραμματείας Υγιεινής κι ΑΣφάλειας του ΣΥΕΤΕ

Την Πέμπτη 12/3 συγκλήθηκε τελικά η γραμματεία Υγιεινής κι Ασφάλειας του ΣΥΕΤΕ, όπως είχαμε ζητήσει από τη Δευτέρα. Μας έγινε μια ενημέρωση από τον Γραμματέα για τις μέχρι τώρα επαφές και παρεμβάσεις του σε στελέχη της Τράπεζας, που ήταν όλες πριν μαζευτεί η γραμματεία, και ότι η τράπεζα αντιμετωπίζει το ζήτημα του κορονοϊού με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. 

Οι προτάσεις μας στη Γραμματεία, επιπρόσθετα του όσα γράψαμε στην ανακοίνωσή μας και των μέχρι τώρα παρεμβάσεων του Συλλόγου, ήταν οι εξής:

- Υπάρχει τεράστια καθυστέρηση από την Τράπεζα για πολλά ζητήματα, κυρίως όσον αφορά το Δίκτυο, με κίνδυνο να έχει ήδη διαδοθεί ο ιός. Οπότε πρέπει η Γραμματεία κι ο ΣΥΕΤΕ να κάνουν συνεχείς παρεμβάσεις. Από τη στιγμή που είμαστε υποχρεωμένοι ως εργαζόμενοι να πηγαίνουμε στην εργασία μας, είναι υποχρεωμένη κι η Διοίκηση να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μας. 

- Να γίνεται απολύμανση σε κάθε χώρο όπου υπάρχει κρούσμα (πχ Γέρακα, κατ/μα Πύργου κλπ). Δεν συμφωνούμε ότι η απολύμανση είναι μύθος, όπως ειπώθηκε από το συνάδελφο από τη ΔΑΚΕ, (υπάρχει αναλυτική οδηγία για απολύμανση των χώρων στις οδηγίες του Ινστιτούτου Υγιενής κι Ασφάλειας της Εργασίας σε χωρους με κρούσματα). Αν χρειαστεί, να κλείσουν κατ/τα εκ περιτροπής.

- Χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα για τα χαρτονομίσματα. Στους καταμετρητές πρέπει να δοθούν μάσκες και γάντια, και αντισηπτικά σε κάθε ταμία μετά από κάθε συναλλαγή και στο πιο μικρό κατάστημα. 

- Πρέπει να ανοίξει παράθυρο άμεσα σε κάθε χώρο, διεύθυνση και κατάστημα. Στις οδηγίες του ΕΟΔΥ υπάρχει ο εξαερισμός του χώρου και ανοιχτά παράθυρα σε κάθε χώρο εργασίας . Επίσης να συντηρηθούν έκτακτα όλοι οι εξαερισμοί των καταστημάτων (με αλλαγές φίλτρων κλπ) . 

- Τοποθέτηση τζαμιών σε κάθε ταμείο άμεσα. 

- Ένα αντισηπτικό σε κάθε είσοδο μόνο για τους πελάτες των καταστημάτων. Η Τράπεζα είχε στείλει ένα ανά 10 υπαλλήλους περίπου, οπότε για τους πελάτες δεν περίσσευε. 

- Να προτείνουμε να βγει ανακοίνωση από την Τράπεζα προς την πελατεία να μην προσέρχονται στα καταστήματα παρά μόνο για επείγοντα ζητήματα, ότι λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. 

- Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στο δίκτυο ειδικά, καθώς μετά την εθελούσια του Φλεβάρη υπάρχουν τεράστια κενά, που με την απουσία των γονέων με την άδεια ειδικού σκοπού είναι ακόμη περισσότερα.

Πρόταση Προοπτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: