Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Επιστολή Kατ/τος Εθν. Αντιστάσεως Πειραιά για τον κορονοιο

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ (190)

Πειραιάς, 09/03/2020

Αξιότιμοι κύριοι,

Σχετικά με τις εξελίξεις και την ταχεία μετάδοση του νέου κορονοϊού, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργαζόμαστε ως υπάλληλοι Δικτύου. 


Το περιβάλλον που απασχολούμαστε είναι ένας κλειστός χώρος χωρίς παράθυρα στον οποίο συγκεντρώνονται δεκάδες ή και εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά, ιδίως τις ημέρες των συντάξεων. 

Στα ταμεία δεν υπάρχει πλέον το προστατευτικό τζάμι που υπήρχε παλαιότερα και όλοι οι υπάλληλοι του Καταστήματος είναι εκτεθειμένοι στη «βροχή» σταγονιδίων που προέρχονται από τον βήχα, το φτάρνισμα, ακόμα και από την ομιλία των πελατών. 

Η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου δεν τηρείται εκ των πραγμάτων, ιδίως στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών που έχουμε εντός του Καταστήματος και στη χρήση των οποίων «εκπαιδεύουμε» τους πελάτες μας. Εκεί πλέον τα χνώτα τους ενώνονται με τα δικά μας καθώς δεν υπάρχει καμία απόσταση μεταξύ του πελάτη και του υπαλλήλου. 

Φοβούμαστε πως είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί κάποιο κρούσμα και από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, η κατάσταση ίσως βγει εκτός ελέγχου λόγω του μεγάλου πλήθους ανθρώπων που θα έχουν έρθει σε κοντινή επαφή με τον πιθανό ασθενή. 

Η Τράπεζα μας έχει προμηθεύσει με ελάχιστες φιάλες απολυμαντικού υγρού (συνολικά 4 φιάλες για ένα Κατάστημα με 3 ορόφους σε πλήρη λειτουργία). 

Αυτό όμως δε μας προστατεύει από τη μετάδοση μέσω του αναπνευστικού συστήματος από την εισπνοή όλων αυτών των σταγονιδίων που εκτοξεύονται προς το πρόσωπό μας. 

Τα ιατρεία που στεγάζονται στον 5ο όροφο του Καταστήματός μας έχουν κλείσει από την προηγούμενη εβδομάδα για την προστασία των ασφαλισμένων, τα σεμινάρια ματαιώθηκαν όπως και η Γ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., ενώ οι υπάλληλοι του Καταστήματος παραμένουν στις θέσεις τους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. 

Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα μέλη της οικογένειάς μας που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πολιτών. 

Οφείλουμε να προστατεύσουμε και τους πελάτες μας, καθώς μπορεί ήδη να μεταδίδουμε τον ιό χωρίς να το γνωρίζουμε, χωρίς να παρουσιάζουμε συμπτώματα. 

Παρακαλούμε για άμεσες ενέργειες που θα βοηθήσουν στην πρόληψη της ραγδαίας μετάδοσης του ιού εντός του χώρου εργασίας μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: