Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση για απεργία ΟΤΟΕ, Τετάρτη 24/10/2012

Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ ;

Μετά από 2,5 χρόνια Τροϊκανής διακυβέρνησης, η ΟΤΟΕ συνειδητοποίησε ότι δε θα μείνει κανείς κλάδος ανέπαφος από την επέλασή της.

Μετά την καταλήστευση των αποθεματικών πολλών ασφαλιστικών ταμείων με το κούρεμα των ομολόγων, το οποίο έπληξε και ταμεία που δεν είχαν επενδύσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου (!), έρχεται και η εκ νέου ληστεία των ταμείων υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων, με την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ.

Το ίδιο “δημοκρατικά” όπως πράττουν τόσο καιρό, ανακοίνωσαν την Παρασκευή το μεσημέρι ότι την 1η Νοέμβρη τα ταμεία υγείας των τραπεζών εντάσσονται στον χρεωκοπημένο ΕΟΠΥΥ. Σκοπός είναι να φύγουν τα ταμεία από τη διαχείριση των εργαζομένων ώστε να τα κάνουν ό,τι θέλουν τα ντόπια και ξένα «αφεντικά». Για την υγεία, το καπιταλιστικό κράτος δεν βάζει μία, την τρύπα θα κλείσουν τα ταμεία που έχουν λίγα χρήματα ακόμη. Και παρότι οι αναλογιστικές μελέτες απέδειξαν τη βιωσιμότητα των εν λόγω ταμείων, παρότι δεν επιβαρύνουν με κανέναν τρόπο το κράτος, η Τρόικα αποφάσισε να ροκανίσει και αυτά τα διαθέσιμα, να καταργήσει και αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα στην υγεία (που εμείς οι ίδιοι χρηματοδοτούμε), να χαρίσει και άλλες εισφορές στο κεφάλαιο, να φορτώσει και άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, μπορεί το ΤΥΠΕΤ να μην εντάσσεται τώρα. Όμως είναι σίγουρο ότι αν περάσει αυτό, θα έρθει αμέσως μετά η σειρά των λίγων ταμείων που απέμειναν, μεταξύ των οποίων και το δικό μας, με κάποιο νέο νομοθετικό πραξικόπημα, όπως ήρθε κι η σειρά των τραπεζών τώρα.

Καιρός να βάλουμε ένα τέλος στις ορέξεις ΔΝΤ – ΕΕ – κυβέρνησης - τραπεζιτών.

Συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση της 24ης Οκτωβρίου, όχι για να κάνουμε μάγκες τους εργατοπατέρες, αλλά για να τους δείξουμε πώς πρέπει να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, με ύψιστο αυτό της υγείας. Να ανοίξει το απεργιακό ταμείο του ΣΥΕΤΕ!



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΗ ΣΙΝΑ 16

ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: