Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση: καταγγελία για εργοδοτικό συνδικαλισμό


                       Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός δεν έχει θέση ανάμεσά μας!

Για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και όλη η πολιτική κυβέρνησης - Τρόικας, η εργοδοσία βρίσκει σύμμαχο στον κυβερνητικό κι εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Δεν είναι μόνο το σαμποτάρισμα των εργατικών αγώνων από την ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΥ και η άρνηση να προκηρύξουν απεργιακή καταιγίδα για να μην περάσουν τα μέτρα. Δεν είναι μόνο που αφήνουν ασυνδικάλιστο τον ιδιωτικό τομέα, που σωματεία τους το τελευταίο διάστημα υπέγραψαν μειώσεις μισθών κλπ.
Τώρα, έχουμε και το φαινόμενο να είναι σύμμαχοι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Και μάλιστα, ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, ενάντια στις εργατικές συσπειρώσεις.
Η ΑΣΕ-ΟΤΕ (Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΤΕ), συσπείρωση που δρα δεκαετίες στον χώρο του ΟΤΕ, εκτός από την εργοδοσία της Deutsche Telekom δέχεται με ιδιαίτερο μένος μια πρωτόγνωρη και χυδαία επίθεση από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές του ΟΤΕ. Οι συκοφαντίες, οι απειλές και τα καρφώματα προς τη διοίκηση εναντίον τους είναι στην ημερήσια διάταξη. Ξεπέρασαν, όμως, κάθε όριο. Στις 18 Οκτωβρίου, την ημέρα της πανεργατικής απεργίας, με ύπουλο και άνανδρο τρόπο και ενώ περιστοιχιζόταν από «δικούς του», ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ (Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ) επιτέθηκε και κτύπησε πισώπλατα συνάδελφο της ΑΣΕ που μοίραζε ανακοίνωση στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ. συνάδελφο, που μάλιστα είναι εκλεγμένος στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ εδώ και λίγους μήνες.
Αιτία ήταν η καταγγελία της ΑΣΕ-ΟΤΕ για τη στάση που κράτησε η ομοσπονδία του ΟΤΕ, όταν 6 συνάδελφοι σε ένα εμπορικό κατάστημα του ΟΤΕ στην Αθήνα διαμαρτυρήθηκαν που δούλευαν 6 μέρες χωρίς κλιματιστικό τον Σεπτέμβρη (μεταξύ τους μια έγκυος συνάδελφος). Kανείς από την ομοσπονδία δεν εμφανίστηκε, παρά μόνο συνδικαλιστής της ΑΣΕ-ΟΤΕ που έφερε την Επιθεώρηση Εργασίας, και μετά ακολούθησε η εκδικητική μετάθεση ενός συναδέλφου.
Καταγγέλλουμε τον συνδικαλιστή Κούτρα. Να παραιτηθεί εδώ και τώρα από την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Να πάρουν θέση η παράταξή του και η ΓΣΕΕ. Καλούμε όλα τα σωματεία και τις εργατικές συσπειρώσεις να συμπαρασταθούν στην ΑΣΕ-ΟΤΕ.

Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία.
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση για όλους.
Έξω οι πουλημένοι – εργοδοτικοί συνδικαλιστές από τα συνδικάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: