Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση για νέα απεργία αύριο: Η υγεία μας δεν είναι για τις ορέξεις σας!

Πρόταση Προοπτικής
                                   Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής
Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΣΑΣ!

Η σημερινή μεγάλη συμμετοχή στην απεργία σε όλες τις τράπεζες έδειξε  τις δυνατότητες για τον κλάδο να πετύχει νίκη για όλο το εργατικό κίνημα και όχι μόνο για μας.
                        
Η συμμετοχή στην πορεία της Αθήνας ήταν πολύ μαζική και σημάδι των διαθέσεων των συναδέλφων. Πάνω από 1000 εργαζόμενοι από όλες τις τράπεζες πορεύτηκαν από τη Σίνα 16 ως τη βουλή και παρέμειναν εκεί πολλές ώρες. Η συμμετοχή της Εθνικής ήταν πολύ μεγάλη, όπως και κάποιων ιδιωτικών τραπεζών (Eurobank, Marfin κλπ).
Τα κόμματα της βουλής, εκτός της ΝΔ, δεσμεύτηκαν προφορικά στη συνάντηση με την ΟΤΟΕ ότι θα καταψηφίσουν την τροπολογία, που συζητείται αύριο στη βουλή. Αποτέλεσμα της μαζικής συμμετοχής μας, που ανάγκασε την ΟΤΟΕ να εξαγγείλει νέα απεργία αύριο. Είναι εμφανές ότι καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορεί να έχουμε στις προφορικές δεσμεύσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, γι αυτό απαιτείται η μαζική κι ενεργητική συμμετοχή μας στην απεργία.

Συνάδελφοι, η ένταξη των ταμείων υγείας των τραπεζών όπως και άλλων κλάδων στον ΕΟΠΥΥ είναι η εφαρμογή των μέτρων που απαιτεί η Τρόικα για να καταβάλει τη δόση. Είναι η εφαρμογή των μνημονίων σε κάθε χώρο, που τα περνάνε κομμάτι κομμάτι για να διασπάσουν τις αντιδράσεις των εργαζόμενων. Δεν ζητάμε εξαίρεση ή παζάρια με τα κόμματα του μνημονίου. Ζητάμε απόσυρση όλων των μέτρων και δημόσια ποιοτική υγεία για όλους τους εργαζόμενους.

Εδώ και τώρα να συντονιστούμε με όλους τους μαχόμενους κλάδους καθώς όλοι πλήττονται από τον χρεωκοπημένο ΕΟΠΥΥ. Η ΟΤΟΕ να απευθύνει κάλεσμα για κοινή συγκέντρωση με άλλους κλάδους (μηχανικούς, δικηγόρους, γιατρούς κλπ).

Η ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 25/10
 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΙΝΑ 16!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ – ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974861242, 6972361977

Δεν υπάρχουν σχόλια: