Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής


Αλληλεγγύη στους εργάτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά!

5-10-2012
Καταγγέλλουμε το ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που εισέβαλαν στο Υπ. Εθνικής Άμυνας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 9 μηνών (!), την οριστική και βιώσιμη λύση για τα ναυπηγεία, δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, κατά της εκ περιτροπής εργασίας μια φορά τη βδομάδα που τους έχει επιβάλλει η εργοδοσία.
Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ο υπουργός  Π. Παναγιωτόπουλος που κυνηγά τις κάμερες και τα τηλεοπτικά παράθυρα, που χαριεντίζεται μόνο με επισήμους και εμπόρους όπλων, αρνήθηκε να τους δεχτεί.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι των Ναυπηγείων, μαζί με συναδέλφους των ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλους κλάδους, φοιτητές και νέους, ήταν συγκεντρωμένοι χθες όλη μέρα έξω από την ΓΑΔΑ απαιτώντας να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες που με θράσος κρατήθηκαν για πολλές ώρες φυλακισμένοι.

Στη σύγχρονη χούντα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αντί να συλλαμβάνονται όσοι χρωστάνε στους εργαζόμενους τόσα μηνιάτικα, διώκονται οι ίδιοι εργάτες που αγωνίζονται ζητώντας το αυτονόητο. Τα αφεντικά είναι ελεύθερα να απολύουν και να μην πληρώνουν τους μισθούς, ενώ όσοι τολμούν να διεκδικήσουν αξιοπρεπή ζωή έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή του κράτους και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ (η Ό. Τρέμη είναι στο ΔΣ εταιρίας προώθησης οπλικών συστημάτων, βλ. περιοδικό HOTDOC 6/9, τυχαίο;) που για άλλη μια φορά έριξαν χολή ενάντια στους «παράνομους» εργάτες – όπως και στη Χαλυβουργία..

Οι απλήρωτοι εργάτες του ναυπηγείου Σκαραμαγκά είναι κομμάτι του λαού που υποφέρει και δέχεται τη βάρβαρη επίθεση κράτους - Τρόικας, είμαστε όλοι εμείς. Χαιρετίζουμε τον αγώνα τους.
Ζητάμε να περάσουν τα Ναυπηγεία στο Δημόσιο χωρίς αποζημίωση και να λειτουργήσουν υπό εργατικό έλεγχο προς όφελος της κοινωνίας, πρώτα απ΄ όλα για ειρηνικούς σκοπούς.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους τραπεζοϋπάλληλους να σταθούν αλληλέγγυοι στους εργάτες. Καλούμε το ΣΥΕΤΕ και όλα τα σωματεία των τραπεζών να τους συμπαρασταθούν έμπρακτα.

·        Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων εργατών. Απόσυρση όλων των κατηγοριών των 130 (!) εργατών.
·        Ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων
·        Κάτω η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ!
·        Κάτω η κρατική – εργοδοτική – φασιστική τρομοκρατία!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/10 ΣΤΙΣ 6.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: