Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση Καταγγελία της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εργαζομένων Εμπορικής


ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ
Ανακοίνωση-καταγγελία 


Εν όψει της πώλησης της Εμπορικής τράπεζας στην Alpha bank πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Εμπορικής.
Σκόπιμα κατά τη γνώμη μας η Συνέλευση έγινε πριν να ανακοινωθούν οι προθέσεις του νέου εργοδότη και χωρίς να υπάρχει πρόταση για συγκεκριμένες κινήσεις –κινητοποιήσεις ή βήματα συντονισμού με τους εργαζόμενους της Alpha bank, αλλά με θέμα όπως έγραφε και η ανακοίνωση του Συλλόγου:ενημέρωση για τις εξελίξεις .
Με άλλα λόγια το Δ.Σ. του Συλλόγου (ΔΗΣΥΕ,ΔΑΚΕ,ΕΑΣ,ΕΣΑΚ) έδωσε ενημερωτικό και όχι χαρακτήρα αποφάσεων σε μία Συνέλευση που είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί αφού το σωματείο είναι πανελλαδικό. Στόχος ήταν η απαξίωση αυτής της συλλογικής διαδικασίας και στο βαθμό που κανένας εκπρόσωπος των παρατάξεων του ΔΣ δεν διαχώρισε τη θέση του και δεν έθιξε αυτό το ζήτημα θεωρούμε ότι έχουν όλοι μερίδιο ευθύνης.
Oι παρατάξεις του ΔΣ ομόφωνα κατέθεσαν προς ψήφιση τη δέσμευση του συλλόγου για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, δηλαδή κάλεσαν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν το αυτονόητο,καλλιεργώντας τους έτσι τη ψευδαίσθηση ότι αποφασίζουν.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σε μία προσπάθεια να αξιοποιηθεί η δύναμη της Γενικής Συνέλευσης με το καλύτερο δυνατό τρόπο,κατέθεσε πρόταση για ανοιχτή συνάντηση των ΔΣ των συλλόγων Εμπορικής και AlphaBank μέχρι τις 10 Νοεμβρίου με στόχο να δεσμευτούν από κοινού ότι δεν θα δεχθούν καμία παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, σαν ένα πρώτο βήμα συντονισμού των εργαζομένων. Πρόταση η οποία με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του προεδρείου δεν τέθηκε προς ψήφιση!
Παρά το γεγονός ότι η πρόταση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ δεν ερχόταν σε αντιπαράθεση με αυτήν που είχε κατατεθεί και ψηφιστεί, το προεδρείο της Συνέλευσης με πρόσχημα το «επικαλυπτόμενο των δύο προτάσεων» και με πραξικοπηματικό τρόπο αποφάσισε να κλείσει όπως – όπως τη διαδικασία χωρίς να βάλει την πρόταση σε ψηφοφορία και παρά τις ενστάσεις της εκπροσώπου.
Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν πρακτικές που απαξιώνουν τις συλλογικές μας διαδικασίες και ακυρώνουν στη πράξη την ισχύ της Γενικής Συνέλευσης σαν το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: