Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο για τα ταμεία υγείας

 Μαζικό ήταν και πάλι το συλλαλλητήριο που κάλεσε χθες το μεσημέρι η ΟΤΟΕ. πάνω από 1200 συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση στη Σίνα 16 και πορεία προς τη Βουλή. Ο αριθμός των συγκεντρωμένων ήταν περίπου ίσος με εκείνον της περασμένης Τετάρτης. Συνάδελφοι που μπορεί να αμφιταλαντεύονται όταν τους ζητείται να συμμετάσχουν σε κάποια απεργιακή κινητοποίηση, λόγω της οικονομικής στενότητας και του μεροκάματου που θα χάσουν ή λόγω των ενσήμων που τους λείπουν για να βγουν στη σύνταξη, μη έχοντας δικαιολογία, συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Συνάδελφοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, από τις μεγάλες ή και τις μικρότερες τράπεζες, που μπορεί να διαφωνούν με τη μέχρι τώρα γραφειοκρατική στάση της ΟΤΟΕ ήρθαν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην τροπολογία που σκοπό έχει να ληστέψει για άλλη μια φορά τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
Ενδεικτικό το γεγονός της μαζικής συμμετοχής των συναδέλφων, που αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά των θεσμικών οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος υπολείπεται της μαχητικής διάθεσης των τραπεζοϋπαλλήλων. Σε με τέτοια περίοδο η ΟΤΟΕ (και η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) θα έπρεπε να κλιμακώσει τους αγώνες και να τους συνδέσει με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα τμήματα της εργατικής τάξης.
Θετική αίσθηση μας έδωσε η εικόνα εκπροσώπων όλων των παρατάξεων, που μπορεί σε άλλα θέματα να διαφωνούν, να έχουν συστρατευθεί απέναντι στον κοινό εχθρό, μια κυβέρνηση που στόχο έχει να διαλύσει κι άλλο ό,τι έχει απομείνει. Αρνητική αίσθηση μας έδωσε το σύντομο της παραμονής μας στο Σύνταγμα, αφού όταν η αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ μπήκε στη Βουλή, μας ζητήθηκε να επιστρέψουμε στη Σίνα 16 και από εκεί να επιστρέψουμε στα σπίτια μας. Η αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ θα παρέμενε στη συνεδρίαση καθ’ όλη τη διάρκειά της.


Πρόταση Προοπτικής – Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: